Vlad Voiculescu, după ce Iohannis a anunţat şedinţă pentru a decide restricţii: ”Efectele se vor vedea în 2-3 săptămâni!”

| 19 oct, 20:27

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu comentează anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind convocarea unei şedinţe pentru instituirea de restricţii în contextul pandemiei, afirmând că este extrem de târziu, că măsurile luate îşi vor arăta efectele în 2-3 săptămâni.

 

”Târziu, extrem de târziu, se trezeşte domnul Preşedinte şi ne spune că mâine va convoca o şedinţă. Şedinţă care va lua cel mai probabil măsurile pe care a refuzat să le ia de o lună de zile încoace, ultima dată chiar acum câteva zile! În sfârşit preşedintele recunoaşte un adevăr care nu îi era deloc străin - doar convenabil politic - şi anume că niciodată, nicăieri, o pandemie nu a fost gestionată doar în spitale!”, scrie Voiculescu pe Facebook.
În opinia sa, e ca şi cum ”într-o ţară întreagă ai permite, ba chiar ai îndemna şoferii să conducă beţi şi fără carnet şi apoi te-ai supăra pe cei din service-urile auto”.
”Orice măsură de prevenţie (da, restricţii!) se va lua mâine, oricât de drastică, îşi va arăta efectul cel mai devreme peste 2-3 săptămâni. Până atunci, sute de oameni vor muri zilnic. Până atunci, coşmarul continuă. Coşmar după un scenariu scris chiar de domnii Iohannis şi Cîţu, în aplauzele unei imense părţi din clasa politică şi din presa românească”, conchide fostul ministru.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea pentru miercuri a unei şedinţe cu toţi responsabilii pentru a decide măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2. Pornind de la bilanţul grav de marţi al pandemiei, Iohannis a afirmat că valul 4 este mai agresiv decât se prognoza, iar pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mişcat mult prea lent, a fost deficitară. ”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă”, afirmă preşedintele.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ