Vlad Voiculescu: Gabriela Firea a început construcția la spitalul metropolitan fără autorizație

| 13 iul, 17:14

Președintele PLUS București, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că spitalul metropolitan, pentru care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că începe construcţia, nu are autorizaţie, fiindcă PUZ-ul a fost adoptat în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) în luna iunie, transmite Agerpres.

 

"Vedem anunţul Gabrielei Firea că a început construcţia la un spital. (...) Începem un obiectiv de investiţii de sute de milioane de euro înainte ca oricare dintre dumneavoastră, înainte ca oricare specialist din oraşul ăsta sau ţara asta să poată să aibă acces la un studiu de fezabilitate. Nu mai zic de autorizaţie de construcţie, nu mai zic de toate celelalte documente care sunt necesare. (...) Gabriela Firea nu vrea să construiască un spital, Gabriela Firea vrea să facă o poză cu casca pe cap, (...) făcând ceva lucrări pentru utilităţile din zonă şi alocând 2,8 miliarde din banii noştri. Cam asta e situaţia", a afirmat Vlad Voiculescu, la sediul Alianței USR-PLUS din București.
Vioculescu, care își propune să candideze pentru Consiliul General al Municipiului București, a adăugat că Guvernul îi "permite" primarului general al Capitalei să înceapă un proiect de sute de milioane de euro fără să verifice "dacă există toate documentele în regulă", "dacă într-adevăr acel proiect este ceea ce-i trebuie Bucureştiului în acest moment".
La mijlocul lunii iunie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Metropolitan, promis de primarul Gabriela Firea în campania electorală din 2016, potrivit HotNews.
Potrivit proiectului, spitalul se va construi pe Șoseaua Pipera, în locul fostei autobaze STB, și este format din mai multe corpuri de 8 etaje, printre care o clădire administrativă cu heliport, o clădire de locuințe de 6 etaje și o clădire parter care va adăposti o creșă/grădiniță.
Proiectul mai cuprinde alei și drumuri de incintă, dar și o stradă nouă care va realiza legătura între șoseaua Pipera și strada propusă prin PUZ Inel Median (uneşte laturile nord – sud ale terenului). Pe această stradă va fi adus și tramvaiul, de pe strada Dimitrie Pompeiu, cu buclă de întoarcere.
Indicatorii tehnico-economici pentru spitalul metropolitan propus de primarul Gabriela Firea au fost aprobați de Consiliul General în decembrie 2019. Potrivit documentului, edificarea spitalului va costa 4,7 miliarde lei cu tot cu TVA, aproape un miliard de euro, dintre care 2,4 milioane lei pentru construcție și montaj, iar durata de execuție, 5 ani.
În costurile de construcție nu este inclusă și dotarea cu aparate medicale, estimată la circa 170 milioane de euro.
Spitalul va avea 750 paturi pentru spitalizare continuă, 107 paturi spitalizare de zi, 93 posturi de tratament, 113 paturi ATI, 44 cabinete ambulatoriu, 33 săli de operație în blocuri operatorii, 13 săli de mici intervenţii în spitalizarea de zi, 8 săli de mici intervenții în Ambulatoriu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ