Vlad Voiculescu: Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?

| 14 sep, 19:16

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu întreabă, marţi, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul ”Matei Balş” şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat. Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, data la care a fost revocat din funcţie, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deşi în vremea mandatului său ”interesul în presă părea atât de mare”.

 

”Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?”, a scris, marţi, pe Facebook, Vlad Voiculescu,
Acesta susţine că, în mandatul de ministru - din Decembrie 2020 până în Aprilie 2021 – a fost insistent întrebat despre cele două rapoarte.
”Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte (dacă prin raport înţelegem evaluarea complexă a situaţiei care a declanşat incendiul) nu era la Ministerul Sănătăţii. Dar, indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?”, a kai scris Vlad Voiculescu.
Acesta afirmă că primul raport - cel de la Piatra Neamţ - era la Parchetul General.
”Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Al doilea - cel de la Matei Balş - trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului - iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Voi cum vă explicaţi asta totuşi?”, a mai scris Vlad Voiculescu.
Un incendiu a ibucnit, în 14 noiembrie 2020, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Zece pacienţi au murit şi alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.
Un alt incendiu a izbucnit, în 29 ianuarie, la unul dintre pavilioanele Institutului "Matei Balş". Douăzeci de pacienţi au murit, patru pe loc, iar alţii după ce au fost transferaţi la alte spitale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ