Vladimir Putin îl îndeamnă pe Emmanuel Macron să "depăşească neîncrederea reciprocă"

| 08 mai, 12:30

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat luni un apel către noul preşedinte ales al Franţei, Emmanuel Macron, îndemnându-l să "depăşească neîncrederea reciprocă" pentru a combate împreună "ameninţarea tot mai mare din partea terorismului şi a extremismului violent", relatează AFP.

"Cetăţenii francezi v-au încredinţat să conduceţi ţara într-o perioadă dificilă pentru Europa şi pentru întreaga comunitate internaţională", scrie preşedintele rus într-un mesaj de felicitare publicat pe site-ul Kremlinului. 

"În aceste condiţii, este deosebit de important să depăşim neîncrederea reciprocă şi să ne unim forţele pentru a asigura stabilitatea şi securitatea internaţionale", i-a scris Putin lui Macron, adăugând că fenomene precum terorismul şi extremismul destabilizează regiuni întregi. 

Preşedintele rus s-a declarat pregătit să conlucreze cu Emmanuel Macron în mod "constructiv" în probleme "bilaterale, regionale şi globale' în interesul popoarelor din Rusia şi Franţa, conform TASS. 

Potrivit EFE, deşi nu a recunoscut în mod oficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care a fost primită de Putin la Moscova în luna martie, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, la 23 aprilie. 

Mai multe atacuri cibernetice împotriva staff-ului de campanie al lui Macron au fost atribuite hackerilor ruşi, mai scrie aceeaşi agenţie de presă. 

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ