Vochițoiu: UNPR contestă desființarea grupului de la Senat

| 28 iun, 12:39

Senatorul Haralambie Vochițoiu a anunțat marți că decizia de desființare a grupului UNPR de la Senat a fost contestată, considerându-se că temeiul legal în care s-a realizat este inexistent.

"În ședința plenului de ieri s-a propus desființarea grupului UNPR din Senat. Colegul care a propus această chestiune sunt convins că nu a știut temeiul în care a fost înființat acest grup. Grupul UNPR s-a înființat după fuziunea UNPR, după absorbirea PP-DD și nu a fost creat pe structura PP-DD, ci în baza faptului că erau 14 membri UNPR. În urma demisiilor înregistrate ieri din grupul UNPR au rămas 10 membri, din care 9 au fost de la origini UNPR. Unul a fost din PNL. În concluzie, dat fiind faptul că temeiul juridic a fost incorect și cei care au votat nu au știut lucrul acesta, astăzi noi, grupul UNPR care continuă să existe, fiind compus din 10 persoane, am depus o contestație în temeiul art. 18 lit g la Biroul permanent și la președintele Senatului'', a spus Vochițoiu.

El a explicat că grupul UNPR există în continuare. "Vreau să luăm act că există acest grup, există în continuare, nu s-a emis nicio hotărâre a Senatului pentru că nu există un temei legal, deci să luați act de existența în continuare a grupului. Eventual Comisia de Regulament, juridică, de constituționalitate, departamentul juridic al Senatului pot avea un punct de vedere. Votul de ieri s-a dat pe un temei juridic inexistent. Vă rog să luați act", a adăugat Vochițoiu.

Președintele de ședință, Ioan Chelaru, a precizat că președintele Senatului va trimite contestația Biroului permanent, care o va analiza în prima sa întâlnire.

Potrivit Regulamentului Senatului, art. 18 lit. g prevede că liderul unui grup parlamentar are ca atribuție contestarea rezultatului votului exprimat în plen.

Art. 16 al aceluiași Regulament prevede că senatorii se constituie în grupuri parlamentare care sunt structuri interne ale Senatului. Un senator poate face parte dintr-un singur grup parlamentar. Un grup parlamentar poate fi constituit și poate funcționa numai dacă cuprinde cel puțin 7 senatori, care au fost aleși pe listele aceluiași partid, ale aceleiași organizații a cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice sau alianțe electorale.

Plenul Senatului a aprobat luni, prin vot, desființarea grupului UNPR din Camera superioară, ca urmare a rămânerii unui număr mai mic de șapte parlamentari în acest grup.

Luni și-au anunțat în plen demisia din grupul UNPR senatorii: Ion-Simeon Purec, Șerban Mihăilescu, Ioan Iovescu, Dumitru Marcel Bujor, Lucian Iliescu și Marin Burlea.

Temeiul invocat pentru desființarea grupului UNPR a fost articolul 16, alin. 2 din Regulamentul Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 03:31
unloazy
buy tadalafil 5 mg
It won t overpower the flavor of the main meal because it doesn t have a unique flavor cheap cialis from india Fluorescent Protein Guide Biosensors
23 dec, 02:03
edudgeLix
stromectol 3 mg tabllets 4
If the acne persists, women can be tried on other typical anti acne regimens purchase stromectol online

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ