Vodafone se pregăteşte să anunţe o tranzacţie de 130 de miliarde $

| 02 sep, 2013

Companiile de telecomunicaţii Verizon Communications şi Vodafone Group se pregătesc să anunţe, astăzi, un acord de 130 de miliarde de dolari (98 miliarde de euro) în urma căruia Vodafone îşi va vinde participaţia la operatorul american Verizon Wireless, informează Reuters citând surse din apropierea discuţiilor.

Oficial, Vodafone a anunţat duminică seara într-un comunicat că este în discuţii avansate cu Verizon privind vânzarea participaţiei sale de 45% la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, pentru 130 de miliarde de dolari, în numerar şi acţiuni. Cu toate acestea, Vodafone a subliniat că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.

Potrivit surselor citate de Reuters, acordul discutat prevede că Vodafone va primi 60 de miliarde în numerar, 60 de miliarde de acţiuni Verizon şi 10 miliarde de dolari suplimentar în cadrul unor operaţiuni anexe care vor duce valoarea totală a tranzacţiei de 130 de miliarde de dolari.

La rândul său, Wall Street Journal informează că un acord între Vodafone şi Verizon ar urma să fie anunţat luni după-amiază. Consiliul de Administraţie al grupului britanic ar urma să se întâlnească duminică iar cel de la Verizon ar urma să se întâlnească şi el ulterior, însă luni este o sărbătoare naţională în SUA.

La o valoare de 130 de miliarde de dolari, aceasta ar fi a treia mare achiziţie după preluarea grupului german Mannesmann de către Vodafone în 1999 pentru 203 miliarde de euro şi preluarea AOL de către Time Warner pentru 181 miliarde de dolari în 2000.

Verizon şi Vodafone încearcă de mai mulţi ani să-şi rezolve parteneriatul, opţiunile variind de la o preluare a societăţii mixte până la o fuziune completă a celor două companii. Verizon, care deţine 55% din acţiunile Verizon Wireless, are ultimul cuvânt atunci când este vorba de plata dividendelor către acţionari. Vânzarea participaţiei la Verizon Wireless ar da Vodafone sprijinul financiar necesar pentru a-şi relansa operaţiunile din Europa.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 409 milioane de clienţi în întreaga lume. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Vodafone România a înregistrat peste 8,138 milioane de clienţi ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, în creştere cu 57.064 faţă de trimestrul anterior şi cu 339.943 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ