Voiculescu, despre pacientul care a murit în Belgia: ”Nu cred că putem să vorbim despre un autor moral!”

| 16 feb, 19:01

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni la Parlament, după dezbaterea moţiunii simple, că pacientul care a murit în Belgia a fost transferat în străinătate de îndată ce s-a găsit un centru şi transferul a fost posibil "din punct de vedere tehnic".

 

El a afirmat, răspunzând întrebărilor presei, că nu se poate vorbi despre un autor moral atâta timp cât cei de la DSU au făcut tot ce a depins de aceştia.
"Dacă ar fi fost o singură persoană care să se fi opus acestui transfer, aş fi înţeles să vorbim despre un autor moral. Există un ordin al Ministrului Sănătăţii cu ministrul Afacerilor Interne, respectiv un acord care spune că DSU este responsabil atât pentru găsirea centrului din străinătate în care pot fi trataţi arşi cât şi pentru efectuarea transferului. Acestea sunt două atribuţii care sunt la DSU. Dar nu putem să vorbim despre autori morali atât timp cât colegii de la DSU au făcut tot ce a depins de dânşii. (...) De îndată ce au găsit un centru, pacientul a fost transferat de îndată ce acest lucru a fost posibil din punct de vedere tehnic. Da, a existat o defecţiune a avionului. Acesta este un lucru pe care l-am aflat de la doctorul Arafat. De îndată ce s-a găsit o soluţie alternativă prin Ministerul Apărării pacientul a fost transferat. Pacientul a fost transferat de îndată ce s-a găsit un loc în străinătate şi deîndată ce transferul a fost tehnic posibil. Nu cred că putem să vorbim despre un autor moral. (...) Îndoielile pe care am putea să le avem şi verificările pe care le facem sunt mai ales legate de modul în care a fost tratat pacientul, potrivit Agerpres.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ