Voiculescu susţine ca Băsescu a încălcat grav Constituţia şi cere suspendarea acestuia

| 03 oct, 2013

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat că preşedintele Traian Băsescu a încălcat grav Constituţia şi că majoritatea parlamentară ar trebui să declanşeze procedurile de suspendare a şefului statului.

"Traian Băsescu a încalcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: '(...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT'. 'Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!'', a arătat Voiculescu, într-o declaraţie de presă.

Conform acestuia, "abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituţie, care consacră separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă". "În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe langă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea grava a Constituţiei", a spus Dan Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 oct, 2013
PETRUS
suspendarea - o necesitate
In actualul context politic suspendarea infractorului turnator Basescu reprezinta o necesitate pentru societatea romaneasca.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ