Voiculescu: TVA diferenţiat la pâine e meritul premierului. Preţul la raft va scădea vizibil

| 29 iul, 2013

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, în această seară, că reducerea TVA la pâine este meritul premierului şi al ministrului Agriculturii, iar în urma acestei măsuri preţul franzelei se va reduce substanţial la raft.

"Cred că e corect să acordăm meritul cuvenit premierului Victor Ponta şi ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care au înţeles că pentru români e foarte important ca produsele alimentare de bază, că nu e vorba numai de pâine, să aibă TVA diferenţiat. De altfel, în întreaga Europă, TVA pentru produsele alimentare de bază este diferenţiată, este o formă normală a unui Guvern responsabil de a sprijini printr-o hrană mai ieftină categoriile sociale care au venituri reduse", a spus Voiculescu, la o emisiune TV. 

El a adăugat că preţul pâinii era prea mare datorită TVA de 24% dar şi datorită evaziunii, iar un producător de pâine care făcea evaziune fiscală ca să nu plătească 24% riscând ani grei de închisoare, se va gândi mai atent dacă merită să mai facă evaziune pentru 9%. 

"Pe de altă parte, s-a luat o decizie ca pe tot lanţul să existe această scădere, astfel încât să nu se transfere câştigul de TVA de la producătorul de făină la vânzătorul de pâine. Eu cred că în urma acestei decizii pâinea, franzela de rând, se va ieftini substanţial la raft", a precizat preşedintele fondator al PC.

Pe de altă parte, Voiculescu a menţionat că e normal ca în perioadă de criză să fie introduse accize la produsele de lux.

"România are o perioadă foarte grea şi eu cred că cei care au reuşit prin muncă, prin eforturi deosebite, prin renunţări poate, care au reuşit să aibă o situaţie foarte bună financiară şi care îşi pot permite să-şi cumpere vapoare, să-şi cumpere aur, bijuterii, să vină cu contribuţie, ideal ar fi fost să fie benevolă, la situaţia de fapt a României", a încheiat preşedintele fondator al PC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ