Volksbank a înregistrat pierderi de 21,3 milioane de euro în primul trimestru

| 21 mai, 2013

Grupul bancar austriac Oesterreichische Volksbanken AG a înregistrat pierderi în primele trei luni ale acestui an, după ce programul de restructurare impus de Uniunea Europeană i-a afectat bilanţul, transmite Reuters.

Volksbanken a precizat că divizia din România a înregistrat un mic profit în primul trimestru, însă banca se aşteaptă ca pe ansamblul anului să rămână pe pierdere ca urmare a deteriorării preţurilor pe piaţa imobiliară românească.

În primăvara anului trecut, Guvernul austriac a fost nevoit să preia o participaţie de 43% la Volksbanken, al patrulea grup bancar din Austria, în cadrul unui pachet de salvare care i-a costat pe contribuabili peste un miliard de euro.

Însă planul de restructurare, care obligă Volksbanken să vândă operaţiuni de 10 miliarde de euro, a făcut ca Volksbanken să înregistreze pierderi nete de 21,3 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, comparativ cu un profit net de 22,2 milioane de euro în perioada similară a anului trecut. De asemenea, activele băncii au ajuns la 25,8 miliarde de euro, cu 6,7% mai puţin decât la finele anului trecut.

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea mai multor active, în special divizia din Europa de Est, Volksbanken International. Până la finele lui 2015, Volksbanken trebuie să vândă pachetul de 51% pe care îl deţine la divizia bancară din România precum şi pachetul de 50% din acţiunile VB Leasing International până la finele lui 2014.

Ca urmării a preluării Volksbanken International AG de către Sberbank, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ