Vosganian, pe lista scurta a remaniabililor lui Crin Antonescu

| 26 mai, 2013

Deocamdată, intenţia lui Crin Antonescu nu a fost comunicată partenerilor din USL, mai ales că liderul liberal se confruntă şi cu o serioasă problemă de resursă umană.

Nici după excluderea celor 12 disidenţi apele nu s-au limpezit în PNL. Pe de o parte, cu Andrei Chiliman încă în coasta lui Crin Antonescu, reizbucnirea tensiunilor pare exclusiv o problemă de timp. Pe de altă parte, măsura de forţă aplicată disidenţilor de conducerea liberală creează convulsii suplimentare, în condiţiile în care o serie de lideri PNL i-au reproşat lui Crin Antonescu – mai direct sau mai voalat – excluderile din această săptămînă.

Din câte se pare, cel mai vocal a fost Varujan Vosganian, care a luat apărarea membrilor IRL în cercurile de conducere ale PNL, criticând modul autoritar prin care Crin Antonescu încearcă să se impună în partid.

Conform unor surse din PNL, ministrul Economiei ar fi primul nume pe lista de remaniabili a lui Crin Antonescu, motivaţia fiind tocmai aceea a apropierii lui Varujan Vosganian de liderii IRL. În calitate de ministru al Economiei, Vosganian controlează o zonă importantă a resurselor, iar Crin Antonescu l-ar dori înlocuit cât mai urgent pentru a nu-i crea probleme în viitorul apropiat. Dincolo de căderea în dizgraţia conducerii, ministrul Vosganian are şi o problemă de performanţă, în condiţiile în care mandatul său în fruntea Economiei s-a dovedit a fi unul fără rezultate notabile.

Deocamdată, intenţia lui Crin Antonescu nu a fost comunicată partenerilor din USL, mai ales că liderul liberal se confruntă şi cu o serioasă problemă de resursă umană. Posibilii candidaţi din PNL care s-ar preta pentru un astfel de portofoliu îi sunt ostili lui Antonescu (aşa cum este cazul fostului premier Tăriceanu), în timp ca varianta unui tehnocrat i-ar crea probleme de legitimitate preşedintelui liberal, după ce în urmă cu câteva săptămâni a cedat deja benevol portofoliul Justiţiei către PSD.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ