Update. Vosganian şi-a dat demisia din Guvern

| 07 oct, 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi-a prezentat demisia din Guvern după ce Senatul a respins cererea privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa.

"Mi-am prezentat demisia, nu am cerut acceptul. În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului am avut o întâlnire cu liderii USL şi am explicat, din nou, care este motivaţia declaraţiei mele şi în acelaşi timp pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei, aceasta în contextul în care votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei pe care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian la finalul întrevederii avute cu liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, precum şi cu miniştrii Ramona Mănescu şi Daniel Chiţoiu.

Premierul Victor Ponta a confirmat pentru Agerpres că a acceptat demisia din Executiv a ministrului Economiei, liberalul Varujan Vosganian.

La întrevederea din cabinetul preşedintelui Senatului au mai participat şi liderii celor două grupuri parlamentare PSD şi PNL din Senat, Ilie Sârbu, respectiv Puiu Haşotti

Premierul Victor Ponta i-a cerut liberalului Varujan Vosganian sa-si depuna demisia, altfel il va revoca din functia de ministru al Economiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

"Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare dacă aceasta va fi concluzia consultărilor împreună cu colegii mei din Guvern şi împreună cu prim-ministrul Victor Ponta", a afirmat Varujan Vosganian, la tribuna Senatului, conform Mediafax.

În final, el le-a mulţumit "din inimă" colegilor săi senatori pentru respingerea solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ în cazul său. Rezultatul oficial al votului Senatului în cazul solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anunţat în plen, fiind înregistrate 126 de voturi "împotrivă" şi 25 de voturi "pentru".

Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ