Vot decisiv în Parlamentul European

| 16 iul, 09:02

Europarlamentarii urmează să-și dea marți verdictul asupra candidaturii Ursulei von der Leyen, care speră să devină prima femeie la preşedinţia Comisiei Europene. Este un vot cu rezultat incert şi la care aleşii anti-UE ar putea juca un rol decisiv,

Ursula Von der Leyen a anunțat luni că, indiferent de rezultatul votului pentru învestirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va demisiona din postul de ministru german al Apărării, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

”Marși voi cere încrederea Parlamentului European. Indiferent de rezultat, voi demisiona din funcţia de ministru al Apărării miercuri, pentru a sluji Europa cu toată puterea mea”, a spus ea.

Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, von der Leyen, apropiată a cancelarului german Angela Merkel, trebuie să obţină marți o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puţin 374 de voturi. Întrebarea este dacă va reuşi să adune voturi suficiente din tabăra proeuropenilor, fără a avea nevoie de sprijin din partea euroscepticilor.

„Va fi foarte dificil pentru ea. Este extrem de complicat să avem un echilibru politic previzibil” în acest nou Parlament rezultat din alegeri, a spus Eric Maurice, analist al Fundaţiei Schuman.

Numeroşi eurodeputaţi au fost, de altfel, nemulţumiţi de felul în care ea a fost desemnată: după un summit de trei zile la Bruxelles, plin de răsturnări de situaţie, liderii din UE au ales-o la 2 iulie, ignorând candidaţii prezentaţi de Parlamentul European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ