Votul în Parlament pentru Guvernul Cioloş, AMÂNAT

| 17 noi, 09:41

Cele două camere ale Parlamentului urmează să se reunească, marţi, la ora 12.30, pentru a vota miniştrii Cabinetului Ciolos, potrivit digi24.ro. Iniţial, votul era programat pentru ora 10.00.

Votul în Parlament pentru Guvernul lui Dacian Cioloș a fost amânat pentru ora 12.30, după ce premierul desemnat a retras-o pe Cristina Guseth și l-a propus pe Mihai Selegean pentru funcția de ministru al Justiției.

Marţi dimineaţă vor fi audiaţi, în comisiile de specialitate din Parlament, Vasile Dâncu, propus pentru funcţiile de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale şi Mihai Selegean, propus la Ministerul Justiţiei în locul Cristinei Guseth.

Cele două Camere se vor reuni marţi pentru a dezbate lista şi programul de guvernare a lui Dacian Cioloş şi pentru a da votul de încredere al Legislativului.

Conform Constitutiei (art. 103, alin. 3), Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor (382 in total) si senatorilor (165 in total). Este nevoie deci de 275 voturi "pentru".

Dupa sedinta comuna a Parlamentului, "primul-ministru, ministrii si ceilalti membri ai Guvernului vor depune individual, in fata Presedintelui Romaniei, juramantul".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ