Votul prin corespondenţă A PICAT la Camera Deputaților. Motivul: Nu avea niciun sens

| 09 dec, 2014

Camera Deputaţilor a respins, marţi, proiectul iniţiat de Eugen Tomac privind introducerea votului prin corespondenţă pentru alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă cu 203 voturi, fiind înregistrate de asemenea 84 de abţineri şi 8 voturi împotrivă, menționează sursa citată.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii PMP Eugen Tomac, Mihaela Stoica,Valerian Vreme şi Clement Negruţ şi propune introducerea votului prin corespondenţă în cazul alegerilor parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

Comisiile de administraţie şi juridică au apreciat că acest sistem de vot prezintă vulnerabilităţi semnificative din punctul de vedere al siguranţei procesului de votare.

Alina Gorghiu, a declarat că această propunere legislativă a fost respinsă deoarece s-a hotărât la nivelul Parlamentului înființarea unei comisii care va elabora un nou cod electoral până în luna iunie 2015. Așadar, această lege nu mai avea niciun sens, dat fiind faptul că noul cod electoral va cuprinde toate aceste măsuri.

”S-a agreat că se va face acea comisie de cod electoral, comisie care există deja și care va reglementa anumite aspecte ale codului electoral. Acest cod electoral va fi elaborat până în luna iunie. În acel cod electoral este normal să fie cuprinse toate aspectele. Și cele privind procedura de lucru, practici electorale”, a declarat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect, Senatul respingându-l anterior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ