Vrei să fii plăcut de angajatori? Iată ce culori ar trebui să porţi la interviul de angajare

| 25 noi, 2013

Albastrul și negrul sunt culorile recomandate de angajatori celor care urmează să meargă la un interviu de angajare. Portocaliul este cea mai nepotrivită culoare (potrivit a peste 25% dintre angajatori) și este nuanța care caracterizează, practic, un candidat "neprofesionist", scrie manager.ro.

Conform unui studiu CareerBuilder, angajatorii recomanda cel mai des ALBASTRUL (23%) si NEGRUL (15%), cand ii sfatuiesc pe candidati cum sa se imbrace pentru interviul de angajare. La polul opus se afla portocaliul.

Caracter in functie de culoare
Daca doresti o functie executiva, mizeaza pe haine negre. Potrivit studiului citat, multi angajatori asociaza negrul cu atributul leadership-ului. Daca doresti sa devii un membru al echipei, poarta albastru; daca esti "pus pe fapte mari" si vrei sa arati ca poti detine fraiele puterii, poarta rosu.

Asocierea culorilor cu personalitatea candidatului

Alb - organizat
Gri - rational, spirit analitic
Maro - demn de incredere
Verde, galben, portoaliu, mov - culori asociate creativitatii (grija mare cu acel portocaliu!)

Reteta vestimentara a succesului

Chiar daca nuantele hainelor tale la interviul de angajare au o anumita influenta asupra sefului respectiv, conteaza si restul accesoriilor. Nu purta pantaloni largi, pantofi tociti sau camasi necalcate, doar pentru a parea "interesant".
Expertii CareerBuilder ofera cateva sfaturi pentru o vestimentatie de succes, tocmai buna de afisat in fata unui angajator:
Imbraca-te lejer, dar nu foarte "casual". Daca toata lumea poarta pantaloni scurti si camasi hawaiiene si tu apari in costum, oare ce o sa se intample? Imbraca-te conform normelor din acea companie, fii un profesionist desavarsit, deoarece "ambalajul dichisit" conteaza. Poarta un costum, acolo unde se cuvine sau o pereche discreta de pantaloni, daca mergi sa te angajezi intr-o firma mai "creativa".
Adopta stilul "neutru". Nu poti gresi, atunci cand porti negru, albastru navy, gri sau maro. Poti combina nuantele amintite cu o camasa alba sau, de ce nu, cu unele culori indraznete, precum rosul sau verdele.
Poarta haine pe masura ta. Hainele care sunt prea stramte sau dimpotriva, prea largi, nu lasa o impresie prea buna. Vestimentatia de acest gen te va face sa semeni cu un copilas care poarta toalele tatalui sau. Asigura-te ca hainele pentru interviu sunt pe marimea ta.
Nu il "orbi" pe angajator. O cravata foarte colorata, stridenta, bijuteriile bling bling, toate aceste accesorii il vor determina pe angajator sa se intrebe mai degraba de ce te-ai imbracat intr-un asemenea hal, decat care sunt aptitudinile tale profesionale. Vestimentatia echilibrata reprezinta reteta succesului, la interviul de angajare.
Atentie la detalii! Asigura-te ca ti-ai lustruit pantofii, ca hainele tale nu au cute si ca ti-ai ingrijit unghiile. Alege cu atentie cureaua, acul de cravata, ciorapii si alte accesorii care nu pot fi trecute cu vederea, mai ales cand angajatorul este un personaj riguros, care te analizeaza atent, din cap pana in picioare.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ