Vremea se schimbă drastic. Zonele în care va ploua și în care sunt așteptate ninsori abundente

| 28 oct, 12:07

Un val polar pătrunde în România și aduce frig, ploi și ninsori în mai multe zone din țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, uni, 28 octombrie, în vestul, nord-vestul şi nordul ţării valorile termice diurne vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Cerul se va înnora treptat şi mai ales spre seară şi noaptea va ploua slab în Maramureş, jumătatea de nord a Transilvaniei şi a Moldovei şi local în Crişana. În restul teritoriului vremea va fi deosebit de caldă la amiază, cerul mai mult senin, doar dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va mai fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 27 de grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, potrivit Adevărul.

Marţi se face frig în toate regiunile. Valorile termice vor marca o scădere la nivelul întregii ţări, astfel încât în vest, centru şi nord se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, iar în celelalte regiuni vor fi uşor mai ridicate. Aria de nebulozitate se va extinde în jumătatea de nord a teritoriului unde va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil ziua, cu înnorări şi pe arii restrânse ploi seara şi noaptea. În zona montană, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar pe arii restrânse şi în restul zonelor, cu precădere în sud-vest şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.
Miercuri, valul de frig ajunge şi în sud-estul ţării. Conform ANM, vremea va continua să se răcească în sudul, centrul şi estul ţării unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat. În zonele montane, în special la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
Vremea se va încălzi, însă, spre sfârșitul săptămânii, dar nu vom scăpa de ploi, întrucât sunt așteptate în vestul, nordul și centrul țării.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ