Vulcanul Etna a început să arunce lavă şi cenuşă

| 26 oct, 2013

Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a început să arunce lavă şi cenuşă printr-un nou crater deschis în partea de sud-est, a informat sâmbătă Institutul de Geofizică şi Vulcanologie din Catania, potrivit EFE.

Activitatea vulcanului a începutul spre miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar aeroportul din regiune a fost parţial afectat. Institutul de Geofizică şi Vulcanologie din Catania a dat asigurări că lava, care se îndreaptă spre Valle del Bove, afectează o zonă aflată departe de centrele de populaţie şi nu reprezintă niciun pericol pentru oameni.

În cursul aceleiaşi nopţi, în zonă au avut loc trei seisme, a informat ziarul italian La Repubblica. Primul, cel mai puternic, a fost înregistrat de Institutul de Geofizică şi Vulcanologie la ora 01:20, cu magnitudinea 2,8, la o adâncime de 24 km. Au urmat unul cu magnitudinea 2,2 la ora 03:23 şi unul de 2,3 la ora 05:11.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ