Wlliam Shakespeare, gest ŞOCANT! CE obişnuia să facă SCRIITORUL

| 10 aug, 08:48

Mai multe pipe care i-au aparţinut lui William Shakespeare au fost analizate de specialişti din Africa de Sud şi, surpriză - au descoperit reziduri de cannabis.

Pipele, vechi de 400 de ani, au fost analizate folosind o metodă nouă, în cadrul unui studiu menit să ofere informaţii despre incidenţa drogurilor în trecut.

Potrivit cercetătorului Francis Thakeray, ar exista indicii cum că Shakespeare, înainte să aştearnă versuri pe hârtie, trăgea câteva fumuri, pentru a avea inspiraţie. Şi asta după ce, în 2001, antropologul a realizat un studiu în urma căruia a depistat urme de cannabis şi cocaină pe rămăşiţele unei pipe găsite în grădina marelui scriitor. Cannabis sativa, planta din care rezultă marijuana, se găsea în Anglia în perioada elizabethană şi era folosită pentru confecţionarea textilelor, funiilor, hârtiei sau veşmintelor, scrie site-ul newsfeed.com.

Dacă în urma analizei scheletului, pot fi determinate cauzele morţii bardului, părul şi keratina de pe unghiile de la mâini şi picioare pot arăta ce fel de medicamente lua Shakespeare, iar în urma efectuării de teste chimice asupra dinţilor, s-ar putea afla dacă acesta fuma tutun şi marijuana.

Thakary aşteaptă acum un răspuns la cererea de dezhumare, înaintată Bisericii anglicane. Potrivit newsfeed.com, este posibil ca acesta să se lovească de refuzul cercurilor literare sau ştiinţifice, precum şi a celor care ar putea considera acest fapt drept profanare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ