WOODSTOCK - 45 de ani de la cel mai CELEBRU festival din toate timpurile!

| 15 aug, 2014

Woodstock. August 1969 a lansat unul dintre cele mai importante evenimente muzicale a secolului trecut. În urmă cu 45 de ani, a fost organizat pentru prima dată festivalul Woodstock cu sloganul ”Three days of peace and music ”, care a adunat aproape o jumătate de milion de oameni. El s-a desfășurat între 15 și 18 august 1969 în White Lake (New York), o mică așezare aflată în sud-vestul orașului Woodstock.

Woodstock. Pe fondul războiului rece dintre America și URSS, la mijlocul deceniului a apărut mişcarea hippy, ce combătea războiul cu dragoste şi flori în păr. Tocmai de aceea, festivalul Woodstock este despre o revoluţie, despre libertate şi schimbare, scrie adevarul.ro.

Totul a început cu un anunț publicat în „The New York Times“ şi în „The Wall Street Journal“ de John Roberts şi Joel Rosenman, care proveneau din familii bogate. „Tineri cu capital nelimitat, căutăm oportunităţi de investiţii interesante, legale şi propuneri de afaceri“.Artie Kornfeld şi Michael Lang au citit anunţul, i-au contactat pe cei doi şi s-au întâlnit pentru a discuta. Mai întâi despre crearea unui studio de înregistrări în Woodstock, apoi ideea a evoluat într-un festival în aer liber.

Marţi, 12 august 1969, cu trei zile înainte, 50.000 de oameni se aflau deja pe câmpul de la Bethel. În ziua de vineri, şoselele din zonă erau blocate, iar coloanele de maşini au înaintat doar 10 kilometri în cinci ore, astfel că oamenii au abandonat autoturismele şi au parcurs ultima parte a drumului pe jos. Unele surse spun că era vorba de 400.000 oameni prezenți la festival, altele de mai mulți. Revista „Rolling Stone“ a inclus festivalul printre cele 50 de evenimente care au schimbat istoria rock’n’roll-ului. Pentru tinerii iubitori de muzică era o ocazie foarte bună de a se reuni, de a asculta muzică diversă (folk, rock, pop, latino, blues, soul).

Lista artiştilor care au urcat pe scenă în 1969 include unele dintre cele mai mari nume din istoria rock-ului şi a folk-ului: Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young. În această componență au avut loc cele trei zile de muzică și ploaie. Un eveniment ce a rămas în istorie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ