Zece investitori sunt interesați de Oltchim, iar șase de Cuprumin

| 09 mai, 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, anunță că statul a primit zece scrisori de intenție pentru privatizarea Oltchim, iar șase s-au arătat interesați de compania Cuprumin. De asemenea, statul a primit şase oferte pentru Plafar.

Pe adresa Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) au sosit şase oferte pentru Cuprumin din partea unora dintre cele mai mari companii din domeniu. Este vorba despre investitori din Rusia, Europa şi America de Nord. Nu va fi privatizare, ci un parteneriat. Compania va investi şi va avea o parte din producţie pentru o anumită perioadă, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

"În cazul Oltchim, scrisorile de intenţie a urcat la zece. Sunt investitori importanţi din India, Azerbaidjan, Rusia, Qatar, Marea Britanie, Germania. Interesul este foarte mare. Sunt şi investitori din Israel. În acest caz va fi o formulă integrată prin care să preia şi Arpechim", a spus Vosganian.

Gheorghe Piperea s-a aflat ,ieri,  la combinat alături de israelienii de la fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital, fiind interesaţi de activele acestui agent economic.


Ministrul Economiei a precizat că pentru Plafar există şase oferte pentru privatizare, iar săptămâna viitoare va înainta un Memorandum pentru a fi scoasă din interes naţional, ca să fie privatizată mai uşor.

Pentru Aversa autorităţile nu au primit nicio ofertă, a subliniat Varujan Vosganian.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ