Zeci de romi din România s-au întors în centrul Londrei într-o tabără abia evacuată

| 23 iul, 2013

Zeci de romi din România s-au întors pe bulevardul Park Lane din centrul Londrei după ce în urmă cu trei zile au fost evacuaţi dintr-o tabără amplasată ilegal într-una dintre cele mai selecte zone ale capitalei britanice, informează Daily Express.

Vineri, autorităţile britanice au luat măsuri după ce locuitorii şi proprietarii de hoteluri şi magazine din zonă s-au plâns de prezenţa romilor pe acest bulevard din centrul Londrei. Ofiţeri din cadrul poliţiei londoneze, însoţiţi de colegi români, au efectuat un raid în această tabără amplasată pe Park Lane şi i-au escortat pe romi la o secţie de poliţie din apropiere. Ofiţeri din domeniul imigraţiei din cadrul Ministerului de Interne britanic au reţinut şi chestionat 63 de romi, jumătate dintre ei femei. 

Folosindu-se de o nouă tactică, autorităţile britanice le-au oferit romilor un zbor gratuit cu condiţia să părăsească imediat Marea Britanie. Douăzeci au acceptat şi au fost conduşi pe aeroportul Heathrow.

Cu toate acestea, eforturile autorităţilor s-au dovedit zadarnice, în condiţiile în care zeci de romi s-au întors în acest cartier luxos al Londrei.

Romii sunt acuzaţi de autorităţile locale de cerşit, furt din buzunare şi comportament indecent. Localnicii susţin la rândul lor că romii au transformat zona într-o groapă de gunoi şi că i-ar fi hărţuit pe proprietari şi turişti prin cerşit, furturi din buzunare şi promovând prostituţia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ