Zegrean (CCR): Avem acelaşi salariu ca judecătorii de la Curtea supremă. E normal ca pensia să fie la fel

| 05 mai, 10:15

Judecătorii de la CCR au acelaşi salariu şi toate celelalte drepturi ca şi magistraţii de la Curtea supremă şi este normal ca pensia să fie la fel, a susţinut, joi, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

"Şi judecătorii CCR pot să fie parte în proces, am avut ocazia de atâtea ori, ba ne-au dat unii în judecată, ba alţii, acum ne-am dat noi, adică unii dintre noi. (...) Ar trebui multe făcute, dar legislaţia, în general, este necorelată. Sunt foarte multe probleme de necorelare legislativă. Sigur că şi judecătorii Curţii sunt magistraţi. De exemplu, avem acelaşi salariu ca judecătorii de la Curtea supremă şi toate celelalte drepturi, aşa scrie la lege. E normal ca şi pensia să o avem la fel, nu? Şi nu este decât o problemă de interpretare acolo, nu este altceva. Ca şi sumă, ca şi cuantum este acelaşi cuantum de pensie, ca procent din salariu, ca judecătorii de la orice instanţă, dar este problema cealaltă că legea aceea nu ne consideră vechimea de aici, vechime valabilă la pensie", a precizat Zegrean, la sediul CCR, întrebat dacă judecătorii vor discuta despre excepţia de neconstituţionalitate privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

De asemenea, întrebat dacă judecătorii vor discuta şi despre excepţia de neconstituţionalitate ridicată în dosarul ANRP de Alina Bica, Zegrean a răspuns că el nu citeşte niciodată numele persoanelor implicate, pentru a nu fi influenţat. 

"Discutăm toate dosarele. De-aia venim la serviciu, să vedem dosarele, să le judecăm. Noi nu judecăm oameni, noi judecăm legi. Dacă vreţi să ştiţi, eu nici nu ştiu că este un dosar cu Alina Bica azi. Acum aflu. Nu cred că este. Eu nu citesc numele oamenilor din dosare, ca să nu mă influenţeze cumva, negativ sau pozitiv", a arătat preşedintele CCR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ