Zgonea: Ar fi o "mare greşeală" o anchetă a Parchetului General în privinţa terenului din Călăraşi

| 23 noi, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că ar fi "o mare greşeală" şi "un tertip" deschiderea de către Parchetul General a unei anchete în privinţa achiziţiei de către familia Băsescu a terenului din localitatea Nana din judeţul Călăraşi.

"Din punctul meu de vedere ar fi o mare greşeală. Comisiile de anchetă parlamentară au un rol bine definit în structurile democratice şi ele pot să analizeze cauzalităţi, atitudini, comportamente în cadrul instituţiilor de stat, care de fapt generează, până la urmă, dacă nu corupţie, un anumit mod lax de a permite şi a ajuta politicienii care utilizează funcţiile în scopurile personale şi ale familiei. Aceste lucruri trebuie sancţionate", a declarat Valeriu Zgonea cu privire la posibilitatea unei anchete a Parchetului a terenului din Călăraşi, conform Agerpres.

El a adăugat opinia sa că o comisie parlamentară poate face lumină în acest caz şi să dea "credibilitate" preşedintelui Băsescu în cazul în care nu a acţionat ilegal. "Transparenţa este extrem de importantă. Eu cred că o comisie parlamentară ar face lumină în acest caz şi ar da şi o credibilitate preşedintelui că nu a acţionat ilegal şi nu a dat niciun telefon şi nu a forţat nicio instituţie a statului român să-i ofere un credit preferenţial familiei sale", a mai spus Zgonea.

Cezar Preda i-a cerut vineri procurorului general să se autosesizeze în cazul terenului agricol cumpărat de preşedintele Traian Băsescu în localitatea Nana din judeţul Călăraşi. "Solicit procurorului general al României autosesizarea pe ceea ce înseamnă cumpărarea terenului din comuna Nana. Delatorii politurici ai USL-ului nu au curaj să facă plângere penală, dar vor să facă comisie parlamentară încât să compromită definitiv Parlamentul, de aceea solicit procurorului general să facă domnia sa o autosesizare", a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, Cezar Preda.

Potrivit lui Preda, dacă procurorul general se autosesizează, activitatea comisiei din Parlament pe această temă trebuie să înceteze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ