Zgonea: Casa Poporului aparține unei persoane fizice. Se cer daune pentru ultimii ani

| 11 feb, 17:24

Familia arhitectei care a proiectat Casa Poporului cere daune Parlamentului României pentru că a folosit imaginea clădirii în ultimii trei ani. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Arhitecta, care între timp a murit, mărturisea, în 2006, că şi-a înregistrat proiectul la OSIM încă din 2001.

Scandal pe imaginea Casei Poporului. Aceasta aparține moştenitorilor arhitectei Anca Petrescu, scrie dcnews.ro.

"O construcție la care românii au cotizat ani de-a rândul nu aparține statului român, ci unei persoane fizice. Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi. Este vorba de cabinetul de arhitectură al fostei doamnă deputat Anca Petrescu. Sunt chestiuni pe care le-am ridicat în diverse întâlniri și care niciodată nu au avut aderență necesară. Suntem singurul Parlament din Europa și din lume care nu putem să facem produse pentru a le vinde fără acordul persoanei care deține aceste chestiuni", a declarat Valeriu Zgonea.

"Acum am fost sesizat de către instituție și ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Este o chestiune extrem de delicată și complicată. Am început procesul prin care înregistrăm cadastral această construcție a statului român. Este un proces complicat; cadastrul ne costă foarte multe resurse financiare etc. Eu sunt președintele Camerei Deputaților și am sesizat în ultimii trei ani această chestiune", a mai spus Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ