Zgonea îi cere procurorului general să comunice dacă s-a deschis dosar despre dezinfectanţii din spitale

| 04 mai, 11:54

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, îi cere procurorului general Augustin Lazăr să îl informeze dacă a deschis vreun dosar despre situaţia din spitale, mai exact despre dezinfectanţii diluaţi, aşa cum au semnalat două anchete jurnalistice.

"Am observat că de prea multe ori în viaţa noastră politicienii sunt preocupaţi de funcţii şi de viaţa lor, a grupurilor de interese din jurul lor şi mai puţin de ceea ce se întâmplă în afara zidurilor Parlamentului, de problemele reale ale românilor. (...) Au fost două anchete jurnalistice, două luni de zile care au trecut fără a crea o rumoare în cadrul grupurilor politice parlamentare şi mai ales în rândul grupului social-democrat, pentru că ei sunt cei care sunt promotorii justiţiei la nivel european. Astăzi dimineaţă i-am scris procurorului general să ne informeze oficial dacă există deschis un dosar în urma sesizărilor făcute de jurnalişti cu ceea ce se întâmplă în spitalele din România. Discutăm despre dezinfectanţii diluaţi mai mult decât trebuie şi foarte multe încredinţări directe, care afectează viaţa de zi cu zi. Oamenii mor. Dl Tolontan a prezentat un raport extrem de interesant cu privire la cei care au fost răniţi în acea tragedie de la Colectiv. (...) Acesta este al doilea raport, dezbaterea este în toate televiziunile şi Parlamentul României nu reacţionează", a declarat Zgonea, miercuri, la Palatul Parlamentului. 

El susţine că, în cazul în care procurorul general nu a deschis o anchetă, va solicita grupurilor parlamentare o comisie de anchetă rapidă, pentru a fi identificate "care sunt problemele care afectează viaţa românilor" şi ce se întâmplă în spitale. 

"Sistemul de sănătate este extrem de important pentru viaţa noastră de zi cu zi, a celor care îşi trăiesc viaţa din muncă cinstită, care îşi doresc un spital modern. Am văzut în ultimul timp că, în loc să vrem spitale moderne şi salarizare adecvată pentru cadrele medicale, vrem modificarea codurilor penale, ale Statutului (parlamentarului - n.r.) ca să dispară, echivalarea noastră în Codul penal ca funcţie publică şi să nu mai fim funcţionari publici. S-ar părea că unii sunt preocupaţi de aceste repetări ale unei 'marţi neagră'. Eu nu vreau să comentez, am văzut că sunt colegi care au vrut să-şi modifice legile acolo unde au dosare de corupţie, acum vor să modifice legile acolo unde încalcă legislaţia rutieră. Probabil că acest model de a face politică trebuie să dispară din România. Eu sunt preocupat de soarta celor care sunt astăzi în spitale, care plătesc contribuţii la asigurările de sănătate şi cred că toţi cei care sunt astăzi lideri ai grupurilor parlamentare vor achiesa la un astfel de proiect de a face comisie de anchetă parlamentară şi de a propune soluţii pe care Ministerul Sănătăţii să le implementeze de urgenţă, nu doar de dragul de a face anchetă", a explicat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ