Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Un om demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii

| 11 dec, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, în replică la afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, că "un om care a fost demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii, mai ales atunci când minte şi dezinformează".

"Sunt dezamagit de faptul că preşedintele continuă să dezinformeze în legătură cu modificările aduse Codului penal. Parlamentarii vor putea fi în continuare cercetaţi atât pentru corupţie, cât şi pentru situaţiile în care se află în conflict de interese. I-am explicat toate aceste elemente preşedintelui în scrisoarea pe care i-am trimis-o, sperând, cu bună-credinţă, că va renunţa la atacuri, în momentul în care va constata că sunt nejustificate", a precizat Zgonea, pentru Mediafax.

El a arătat că refuză alte polemici cu Băsescu şi a făcut apel la şeful statului să acţioneze prin pârghii instituţionale pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de modificările aduse Codului penal.

"Din păcate, văd că domnul preşedinte a răspuns cerându-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii, mai ales atunci când minte şi dezinformează. Refuz alte polemici. Fac apel la domnul preşedinte să acţioneze prin pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie pentru a-şi exprima opoziţia faţă de modificările aduse Codului penal şi să nu mai facă rău României", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el crede că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma modificărilor la Codul penal adoptate marţi în acest for legislativ, apreciind că "acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare".

"Dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii care pot să-i prindă cu ilegalităţi, incompatibilităţi şi fraude, Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune şi un om care s-a comportat - să mă scuzaţi că folosesc această expresie, s-a comportat ca unul care face ... vrei să schimbi bani şi îţi dă un dolar deasupra, unul dedesubt şi la mijloc e hârtie de ziar, şmenari se cheamă aceştia - iar acesta este preşedintele Zgonea. Ştiţi câte legi s-au votat aseară legat de Codul penal? Două s-au votat, (...) s-a votat o lege separată pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal şi altă lege care afectează vreo 12 articole din Codul penal vechi şi nou. În momentul de faţă nu se ştie că Zgonea a manipulat votarea a două legi cu o viteză extraordinară, legi care nu erau nici pe ordinea de zi, au fost introduse în timpul şedinţei şi două legi care nu aveau avizul CSM, deşi vizau instituţii parte a sistemului de justiţie. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze, (...) acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare", a susţinut Băsescu, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Preşedintele a menţionat că va aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări.

Potrivit lui Traian Băsescu, ceea ce s-a întâmplat în Parlament marţi reprezintă "o pierdere a direcţiei politice".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2013
diola
jegul de zgonea
Jegule, voiincercati sa impiedicati justitia sa va demontreze ca acei 7 milioane de romani au fost numai vreo 3-4, iar dintre aceeia un milion, doua duse cu japca la vot, prin santajul baronilor uslinosi. Asta vreti sa faceti, sa va stergeti urmele furtului din vara lui 2012 ...
12 dec, 2013
ion toader
presedintele camerei deputatilor v. zgonea...
Zgoneo,ai luat ma Bacu?mai numara-i odata ,vezi ca au mai ramas...0,4milioane ,astia fiind mortii vostri.
12 dec, 2013
ersebet
hotule
Toti parlamentari ar trebui dui la Sf Gheorghe si trasi in teapa , acolo sa-i manance ciorile ungurilor din Romania
12 dec, 2013
Ella
ciorica
Si eu sant o cioara , l-as infulica pe adormitu cacarau ca si asa nu stie cand e treaz , dar daca nu ma satur as ciupi si din dottore ca are multe zanganele
12 dec, 2013
ladislau
om fara rusine
Mai daca te mai consideri om , tu nu ar trebui nici sa treci prin fata lui Basescu , nici sa-i faci pantofi nu meriti , Ciuma Rosie !!!
12 dec, 2013
adam
mincinosul
Cum are tupeul sa minta o tara intreaga acest Zgonea ?
Toti uslinasi sant corupti si hoti , o sa ne ,,omoare " cu zile cu legile lor perfide ...
Si amarati tac si inghit , halal popor unit ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ