Zgonea: Mi-aş dori să avem o candidată la Primăria Capitalei. Femeile în politică sunt mai loiale şi serioase

| 17 dec, 13:15

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, îşi doreşte foarte mult ca Partidul Social Democrat să aibă o candidată la funcţia de primar al Capitalei, el precizând, joi, că susţine schimbarea legislaţiei astfel încât să existe egalitate de gen în funcţiile de conducere în stat, transmite Agerpres.

Zgonea a făcut aceste afirmaţii la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social Democrate, subliniind că o femeie în politică este mai loială, mai serioasă şi aplicată. 

"Eu am spus că doresc foarte mult să avem o candidată pentru municipiul Bucureşti. Ar fi un semnal puternic, pentru că are cele mai multe voturi după preşedintele României. Ar da un semnal pozitiv nu numai în România, dar şi în Europa, ca primăriţa Capitalei noastre să fie recunoscută în toată Europa. Avem două exemple, cel mai renumit este primarul din Paris. Pentru noi este timp să câştigăm Primăria Bucureştiului", a declarat, joi, Zgonea. 

El a adăugat că PSD doreşte modificarea legislaţiei, astfel încât procentul femeilor cu funcţii de conducere în stat să fie după model european. 

"Astăzi am avut o discuţie cu doamna Gorghiu (Alina Gorghiu, copreşedinte PNL - n.r.) legată de acest concept, adică să avem şi noi modelul european. În acest moment avem în jur de 3% persoane de cetăţenie română care sunt de sex feminin şi sunt implicate în funcţii de conducere în statul român. Este ruşinos faţă de media europeană, care este de 20%, şi atunci trebuie să dăm un semnal în acest caz şi am vrea să mergem pe administraţia locală şi, dacă nu putem, pe cea parlamentară", a afirmat Zgonea. 

Potrivit acestuia, femeile în politică sunt mai loiale, serioase, aplicate, se ţin de cuvânt şi aduc linişte şi echilibru într-o zonă de decizie. 

"Femeile în politică sunt mai loiale şi mai serioase, mult mai aplicate atunci când îşi iau angajamente, se ţin de cuvânt şi generează încredere. Atunci când ai femei în funcţii de conducere limbajul este unul mult mai adecvat anului 2015, tonul este unul mult mai reţinut şi discuţiile sunt mult mai productive. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Altfel între bărbaţi există întotdeauna nemulţumiri care se duc mai ales în zona politică, administraţie, care sunt neconstructive. Femeia aduce întotdeauna linişte şi echilibru într-o zonă de decizie, trebuie să recunoaştem", a subliniat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 13:21
palada pufosul
pai de ce nu o puneti pe Dna Jipa?
a fost judecator
e loiala
e serioasa
are si mir in dotare
a avut si sotul tot judecator
nu mai este
poate iese

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ