Zgonea: Miniștrii noi și cei cu portofolii noi vor fi audiați marți până la 13:00. Votul va fi la ora 15:00

| 03 mar, 2014

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat luni că audierile în comisiile de specialitate ale miniștrilor noi și a celor care au portofolii noi în Guvernul Ponta III vor avea loc marți între orele 9,00 și 13,00, urmând ca votul în plenul reunit al Parlamentului să se desfășoare la ora 15:00.

"Am primit documentele de la dl prim-ministru Victor Ponta. Am stabilit audierea pentru miniștrii noi și cu portofolii noi conform Regulamentului și Constituției României, articolul 85, între 9,00 și 13,00. (...) Am recomandat să înceapă cu vicepremierii începând cu ora 9,00 până la ora 13,00. La ora 15,00 — plen reunit pentru acest proiect", a afirmat Zgonea, după ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

El a precizat că vor fi audiați miniștrii noi și miniștrii propuși pentru alte portofolii decât cele deținute în actualul Guvern.

"Conform Constituției, miniștrii care și-au păstrat portofoliile și miniștrii vechi nu sunt audiați. Din ceea ce m-am uitat la prima citire mi se pare că sunt 13 miniștri noi sau care au portofolii noi și aceștia conform Constituției vor fi audiați pe comisiile comune între orele 9,00 și 13,00", a spus Zgonea.

Președintele Camerei a subliniat că plenul reunit al Legislativului nu votează acorduri politice, întrebat dacă acordul politic între USD și UDMR afectează votul și susținerea în Parlament.

"Parlamentul României nu votează acorduri politice, ci propuneri de guvernare. Proiectul pe care eu l-am văzut și a fost trimis celor două birouri permanente reunite este proiectul din 2012, cel la care s-a asociat și UDMR și din ce am fost informat de către liderii grupurilor parlamentare ai PP-DD și ei vor susține", a spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ