Zgonea: Am îngheţat promovările pentru funcţionarii publici

| 21 mai, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Biroul permanent a decis îngheţarea promovărilor pentru funcţionarii publici pe parcursul anului 2013.

"În ultimii ani, aproape 400 de funcţionari publici parlamentari din cei 731 au fost promovaţi, unii dintre ei au sărit direct de la referent la consilier, parte a strategiei pe care a avut-o fostul secretar general. Pentru că avem un deficit de 13 milioane de lei pe cont am decis să căutăm acele soluţii care să ne permită să nu dăm pe nimeni afară şi atunci, ca parte a acestei strategii, pentru a păstra cheltuielile de personal în limita bugetului aprobat la începutul acestui an, mergem şi pe varianta îngheţării promovărilor în anul 2013", a spus Zgonea.

Promovarea fără concurs a fost permisă de legislaţie, dar, pe viitor, acest lucru nu va mai fi permis, iar cei care vor promova o vor face pe baza unui concurs, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Această decizie o voi lua după ce mă voi consulta şi cu sindicatele de la Cameră, cu conducerea Camerei, după ce vom implementa noua organigramă a Camerei, care este pe final. Nu retrogradăm pe nimeni în acest moment, discutăm despre o nouă organigramă. Procedura legală este că se aprobă noua organigramă, trece prin plen, în acel moment secretarul general este obligat ca în 30 de zile până la 90 de zile să prezinte un regulament de organizare şi funcţionare cu noile atribuţii ale fiecărei funcţii, cu fişa postului fiecărui angajat", a afirmat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ