Zgonea: USL are candidat la Preşedinţie şi premier

| 17 sep, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, marţi, că în acest moment nu există niciun fel de problemă în USL, care are un candidat la Preşedinţie, Crin Antonescu, şi un prim- ministru, Victor Ponta, arătând că nu trebuie transformate anumite "reacţii emoţionale" în motto-uri.

Zgonea a precizat că pleacă la Guvern pentru "o întâlnire obişnuită" cu premierul şi liderii de grup ai PSD, care are loc în fiecare săptămână, pentru a vedea ce urmează de făcut.

"Noi nu suntem PDL, dacă avem ceva de zis discutăm în familie. În acest moment nu există niciun fel de problemă. E normal ca presa să fie alimentată să creadă că este o reacţie emoţională între cei doi lideri, eu cred că în acest moment trebuie să fim calmi, să ne gândim la proiectele importante pentru noi, pentru România, să accelerăm dezbaterile proiectului Roşia Montană în Parlament. Avem o grămadă de proiecte care sunt obligatorii în această sesiune şi ele sunt prioritare, iar restul lucrurilor le vom face la momentul oportun", a precizat Zgonea în legătură cu discuţiile din USL.

El a mai spus că acum USL are un candidat la Preşedinţie, care este Crin Antonescu, un prim-ministru, Victor Ponta, şi un guvern format din conservatori, liberali şi social democraţi.

"Acum USL are un candidat la Preşedinţie, care este Crin Antonescu, are un prim-ministru care trebuie să guverneze România şi este Victor Ponta, are un guvern format din conservatori, liberali şi social-democraţi. Niciunul dintre ei nu se poate deroga de atribuţiile şi dezbaterile care sunt în Guvernul României. Nu trebuie să transformăm anumite opinii personale şi anumite reacţii personale în motto-uri pe care trebuie să le îmbrăcăm", a adăugat Zgonea.

El a explicat că este mai tânăr în politică decât Crin Antonescu şi îl înţelege pe acesta, arătând că este vorba de o poziţionare faţă de nucleul dur al PNL.

"Eu sunt mai tânăr în politică ca Crin Antonescu, îl înţeleg şi pe domnia sa, şi e o poziţionare vizavi de nucleul dur al PNL. Este corectă, dar şi noi suntem parte la guvernare, şi noi avem 40% încredere în sondaje ca partid, şi eu cred că cei peste 1.200 de primari PSD şi preşedinţii de Consilii Judeţene, 22, contează în economia şi situaţia votului de anul viitor din decembrie", a arătat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că este important ca mesajele să fie pozitive şi ca oamenii să înţeleagă că USL lucrează pentru toţi, indiferent de culoarea politică.

Întrebat în legătură cu întâlnirea de la guvern, Zgonea a spus: "Este întâlnirea pe care o fac întotdeauna cu premierul şi preşedintele PSD cu liderii grupurilor parlamentare când începe o nouă săptămână politică, este la Guvern, aşa am făcut întotdeauna. Domnia sa (Victor Ponta - n.r.) lucrează acolo, eu încep activitatea oficial la 13.30".

O serie de lideri PSD, între care Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, se află, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Victoria, unde au o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

Discuţiile vizează, conform unor surse parlamentare, relaţiile PSD cu PNL în interiorul USL.

În ultima săptămână, liderii PNL şi PSD, înfrunte cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, au lansat o serie de acuzaţii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL şi al căderii Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ