Zgonea va deţine preşedinţia în exerciţiu a SEECP

| 18 iun, 2013

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre potrivit căruia Parlamentul României va prelua preşedinţia în exerciţiu a dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est.

Camera Deputaţilor, prin preşedintele Valeriu Zgonea, va deţine în perioada iunie 2013 - iunie 2014 preşedinţia în exerciţiu a SEECP.

“La nivel parlamentar dimensiunea trebuie să fie preluată de una dintre Camere. În discuţia pe care am avut-o cu Senatul, preşedinţia o va prelua Camera Deputaţilor. În perioada iunie 2013 - iunie 2014 preşedinţia în exerciţiu a dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud Est este exercitată de subsemnatul în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor” , a spus Valeriu Zgonea.

Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) este o structură de cooperare regională neinstituţionalizată şi a fost conceput ca expresie a solidarităţii dintre statele din zonă. Elementul definitoriu este reprezentat de faptul că SEECP este singurul forum din sud-estul Europei provenit şi gestionat de statele din regiune.

Statele participante la SEECP sunt Albania, Bulgaria, Grecia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, România, Serbia, Turcia (ţări fondatoare), Bosnia şi Herţegovina (2001), Croaţia (2004), Republica Moldova (2006), Muntenegru (2007) şi Slovenia (2010).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ