Zi de doliu, joi, la Timișoara, în memoria celor care au murit în decembrie 1989

| 17 dec, 08:35

Timișoara comemorează 26 de ani de la Revoluția, care a dus la pieirea a peste 90 de persoane și rănirea a peste 350 de timișoreni.

Eroii Revoluţiei din 1989 din oraşul-martir Timişoara vor fi comemoraţi şi astăzi de asocizaţii de revoluţionari şi de autorităţile din judeţul Timiş. Mai multe manifestări sunt organizate pe parcursul întregii săptămâni, la 26 de ani de la căderea comunismului.

În urmă cu 26 de ani, la Timişoara se aprindea flacăra revoluţiei. În amintirea evenimentelor care au dus la căderea regimului comunist, începând de astăzi şi până pe 21 decembrie vor avea loc, ca în fiecare an, ample manifestări comemorative organizate de asociaţiile de revoluţionari şi Primăria Timişoara.

În cursul dimineţii sunt programate expoziţii, proiecţii de film documentar, lansări de carte şi întâlniri cu elevi, iar după-amiază se va desfăşura tradiţionala şedinţă festivă a Consiliului Local.

Seara va avea loc un spectacol de colinde şi pricesne româneşti, iar de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei se vor aprinde candelele nemuririi, pentru că mâine va fi zi de doliu la Timişoara.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ