”Zi de foc” pe munte - Salvamontiştii au avut 37 de intervenţii, în a doua zi de Crăciun, cele mai multe în Sinaia şi Predeal

| 27 dec, 10:33

 

Salvamontiştii au avut, în a doua zi de Crăciun, 37 de intervenţii pentru salvarea unor turişti, cele mai multe în Sinaia şi Predeal, anunţând că au avut o nouă ”zi de foc”.

 

 

Principalele cauze ale accidentelor identificate de salvamontişti sunt reglarea necorespunzătoare a schiurilor, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă şi gradul mare de încărcare al pârtiilor funcţionale cu practicanţi ai sporturilor de iarnă.
”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 37 apeluri de urgenţă. S-au mai primit alte 22 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite zone montane şi trasee turistice”, a transmis, vineri, Salvamont România.
Cele mai multe solicitpri, câte şase, au fost pentru salvamontiştii din Sinaia şi Predeal.Câte cinci intervenţii au avut salvamontiştii din Gorj şi Lupeni - Straja, patru intervenţii cei din Alba şi trei salvamontiştii din Buşteni.
Două apeluri au fost direcţionate către Salvamont Caransebeş, iar câte unul către echipele Salvamont din Mureş, judeţul Braşov, Municipiul Braşov, Suceava, Neamţ şi Sibiu.
Ulterior, salvamontiştii au precizat că a fost o nouă ”zi de foc” pe munte, potrivit news.ro.
”Principalele cauze ale evenimentelor, identificate de salvamontişti, au fost reglarea necorespunzătoare a legăturii de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă şi gradul mare de încărcare al puţinelor pârtii funcţionale cu practicanţi ai sporturilor de iarnă”.
În această perioadă de vârf de sezon turistic de iarnă, peste 400 de salvamontişti se află, zilnic, la datorie, în cca 100 de baze şi posturi Salvamont din zonele turistice montane.
”Salvamont România va îndeamnă la precauţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi va doreşte un final de an liniştit şi zile frumoase pe cărări de munte!”, au mai transmis salvamontiştii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ