Zi decisivă în Senat. Cine îl înlocuiește pe Tăriceanu?

| 10 sep, 10:05

Ședință de plen la Senat cu miză mare. La ora 16.00 se va alege viitorul număr doi din stat. Senatorii trebuie să găsească un înlocuitor pentru Călin Popescu Tăriceanu care a plecat din funcție după ce s-a decis ieșirea ALDE de la guvernare.

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea PNL, scrie Mediafax.

Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca preşedintele Senatului să fie votat marţi, 10 septembrie. Tot marţi, înainte de plen, va exista o altă şedinţă a Biroului Permanent în Senat. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul social-democraţilor a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

ALDE a stabilit susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, propunerea PNL pentru şefia Senatului este Alina Gorghiu. Senatorul liberal are susţinerea UDMR şi a PMP.

Kelemen Hunor a declarat, săptămâna trecută că UDMR ar susţine candidatura liberalului Alinei Gorghiu pentru şefia Senatului, dacă aceasta va exista. Totodată, Kelemen Hunor a afirmat că maghiarii resping numirea lui Teodor Meleşcanu la conducerea forului superior al Parlamentului. Şi liderul PMP Eugen Tomac a anunţat că partidul o va susţine pe Alina Gorghiu pentru această funcţie. Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ