ZI NEBUNĂ. Francul elveţian şi dolarul american, MAXIME ISTORICE în România

| 21 ian, 13:33

Cursul pentru francul elveţian anunţat de BNR a crescut miercuri cu 1,6% şi a atins un nou maxim, de 4,5054 lei/franc, după ce marţi a scăzut pentru prima dată în urma a trei şedinţe succesive de valori record, în timp ce euro a urcat cu 0,73 bani, la 4,511 lei, iar dolarul a atins un nou record, la 3,8989 lei.

Francul elveţian îi suflă în ceafă monedei euro de câteva zile şi evoluţia sa arată că depăşirea euro este o chestiune de câteva zile. Piaţa autohtonă nu a cunoscut niciodată un moment în care francul elveţian a fost mai scump ca euro.

Francul elveţian a încheiat săptâmâna trecută în apreciere puternică faţă de leul românesc, câştigând aproape 70 de bani în doar două zile, până la un curs oficial, calculat vineri de BNR, de 4,4228 lei/franc.

Francul elveţian s-a apreciat puternic, în data de 15 ianuarie, pe pieţele internaţionale, câştigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a renunţat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani. În aceeaşi zi, la Bucureşti, leul a pierdut aproape 16% faţă de franc, până la un minim istoric de 4,3287 lei, cu 58,7 bani peste cotaţia din şedinţa de miercuri, de 3,7415 lei/franc.

Citeşte şi: Criza francului elvețian și riscul demagogiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ