Ziarişti ruşi, respinşi de autorităţile moldovene pe aeroportul din Chişinău

| 22 ian, 20:11

Mai mulţi ziarişti ruşi sosiţi vineri pe aeroportul din Chişinău şi care susţin că doreau să facă relatări de la faţa locului despre manifestaţiile din Republica Moldova au fost nevoiţi să se întoarcă în Rusia, întrucât autorităţile moldovene nu le-au permis intrarea în ţară, decizie motivată prin lipsa acreditărilor necesare, relatează agenţia France Presse.

Potrivit unui ziarist rus care lucrează ocazional şi pentru France Presse, Andrei Borodulin, împreună cu el cel puţin un alt ziarist al agenţiei ruse Ria Novosti şi corespondentul la Moscova al unui post de radio ceh au fost respinşi la punctul de frontieră de pe aeroport şi s-au îmbarcat înapoi într-un avion către Moscova.

La solicitarea agenţiei France Presse, purtătorul de cuvânt al MAE de la Chişinău, Andrei Toma, a declarat că respectivilor ziarişti nu li s-a permis intrarea în ţară întrucât 'nu aveau acreditări şi nu era precizat clar scopul vizitei lor'. Şi purtătoarea de cuvânt a poliţiei de frontieră, Dorina Cebotari, a menţionat că ei 'nu au precizat scopul vizitei' în Republica Moldova. 

Agenţia France Presse mai scrie că şi joi alţi trei ziarişti ruşi, care lucrau pentru agenţia TASS, pentru postul privat Ren TV şi pentru postul LifeNews, au fost respinşi de autorităţile moldovene în aceleaşi condiţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ