Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită în centrul vechi

| 23 apr, 2013

Strada Lipscani din centrul vechi al Bucureştiului  a fost invadată marţi seara de mii de iubitori de carte, de toate vârstele, veniţi la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, "Noaptea cărţilor deschise".

Deschiderea manifestării a fost făcută de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, care a tăiat panglica inaugurală a târgului de carte şi a promis că va sprijini în continuare astfel de manifestări.

Peste 4.500 de cărţi au fost oferite, gratuit, celor prezenţi, însă modul în care s-au dat acestea nu a fost unul tocmai banal. Cele peste 4000 de exemplare au fost aşezate pe jos în zona BNR din strada Lipscani, iar oamenii s-au inghesuit să apuce câte un exemplar.

Reprezentanţii editurii Litera, cea care a sprijinit acest eveniment, au afirmat că se aşteptau la un asemenea interes din partea oamenilor, mai ales că studiile arată că românii sunt "la coada Europei" în privinţa achiziţiei de cărţi.

Ziua Mondială a Cărţii, 23 aprilie, reprezintă o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ