Ziua judecății pentru Liviu Dragnea. Ședința de judecată, suspendată!

| 15 apr, 11:48

Ședință suspendată, la Înalta Curte, după ce avocata lui Liviu Dragnea a cerut să fie recuzată o judecătoare din complet, ca urmare a faptului că presa a relatat, recent, că soțul acesteia este susținător PSD.

Audiere cu scandal, la Curtea Supremă. Sosirea lui Liviu Dragnea a creat o busculadă de nedescris în faţa instanţei. Jurnaliştii au fost împinşi fără motiv de jandarmi, iar protestatarii #rezist s-au contrat cu susţinătorii şefului PSD.

Curtea Supremă ar putea da, astăzi, sentinţa definitivă sau ar putea amâna procesul până pe 19 aprilie, când CCR decide legalitatea completurilor de trei judecători.

Ședința de judecată s-a suspendat, însă, o jumătate de oră, după ce avocata lui Liviu Dragnea a cerut să fie recuzată o judecătoare din complet, ca urmare a faptului că presa a relatat, recent, că soțul acesteia este susținător PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, dar a contestat decizia.

În acest dosar, preşedintele PSD a fost  trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Magistraţii instanţei supreme au finalizat, în 14 septembrie 2018, motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că, "în reuşita demersului său infracţional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".

În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ