Ziua Limbii Române, celebrată în Parcul Titan cu o expoziţie şi un concert Zdob şi Zdub

| 31 aug, 2014

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită duminică în Parcul Titan printr-o serie de evenimente, precum o expoziţie dedicată lui Constantin Brâncoveanu şi Dimitrie Cantemir, un moment de muzică clasică şi un concert al trupei Zdob şi Zdub.

Manifestarea, aflată la cea de-a II-a ediţie, este organizată de Centrul Cultural Casa Artelor şi face parte din programul 'Zilele Multiculturalităţii' din sectorul 3.

Expoziţia în aer liber de istorie şi artă românească 'Brâncoveanu şi Cantemir' va deschide la ora 18,00 evenimentul Ziua Limbii Române. Invitatul special este basarabeanul Eugen Doga, creatorul muzicii din filme precum 'Maria Mirabela', 'Anna Pavlova', 'Şatra', 'Patul lui Procust' şi 'Lăutarii'.

De la ora 18,30, publicul este invitat la un regal muzical. Concertul extraordinar 'Muzica Tinereţii Noastre', prezentat pentru prima dată în aer liber, într-un parc din Capitală, va fi susţinut de Eugen Doga împreună cu Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare. Acestora li se alătură grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, avându-i ca solişti pe soprana Ana Cebotari şi tenorul Andrei Lazăr. Concertul include piese celebre semnate de compozitorul basarabean.

Ziua Limbii Române în Parcul Titan se va încheia la ora 20,00 cu un concert al trupei Zdob şi Zdub, urmat de un foc de artificii.

Organizatorii îi invită pe spectatorii care vor participa la acest eveniment din Parcul Titan - Parcul Artelor să aducă în dar o carte în limba română pentru şcolile din Republica Moldova.

La aceste evenimente este aşteptat să participe şi primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. Intrarea este liberă.

Ediţia Zilei Limbii Române din 2013 a avut aproximativ 10.000 de spectatori şi a fost dedicată operei şi personalităţii lui Mihai Eminescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ