ZIUA MARINEI, ceremonie impresionantă la malul mării. SPECTACOL cu zeci de vapoare şi avioane

| 15 aug, 10:59

Mii de turiști şi localnici asistă sâmbătă la festivitățile care sunt organizate la Constanța, de Ziua Marinei Române.

 

 

Pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, din Constanţa, au început de la ora 10.00 ceremonialuri militare şi religioase, parade ale marinarilor militari şi ale navelor, exerciţiul naval FNR 2015, iar Zeul Neptun va fi adus la ţărm cu o ambarcaţiune.

Între altele ambarcaţiuni, bricul Mircea, cea mai cunoscută şi veche navă a Marinei Militare, va defila prin faţa falezei din Constanţa.

Într-un comunicat al Statului Major al Forţelor Navale Române, se arată că "în vederea desfășurării în bune condiții a exercițiilor demonstrative prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române", utilizarea dronelor în spațiul aerian și naval de desfășurare a exercițiilor va fi interzisă sâmbătă, 15 august, în intervalul orar 9,00-13,30.

Tot sâmbătă, în portul turistic Tomis, vor fi organizate jocuri marinărești, iar seara, după ceremonialul de coborâre a geacului și Marelui Pavoaz, va avea loc retragerea cu torţe, pe itinerariul Farul Genovez — Piața Ovidiu — Prefectura Constanța.

De Ziua Marinei, peste 500 de polițiști ai structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cei care gestionează domeniul armelor și substanțelor periculoase vor fi prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent. Mobilizați sunt și jandarmii, circa 150 dintre ei provenind de la Gruparea Mobilă "Tomis".

Pentru fluidizarea traficului pietonal, autoritățile vor interzice circulația autovehiculelor, sâmbătă, între orele 7,00 — 15,00, pe următoarele tronsoane: bd.Regina Elisabeta, între intersecția cu str.Termele Romane și str. Remus Opreanu; str. Remus Opreanu, între intersecția cu bd. Regina Elisabeta și str. Marinei; str. Marinei, începând cu intersecția acesteia cu str. Remus Opreanu și până în dreptul Hotelului Palace.

Cetățenii își vor putea parca autoturismele în două spații de parcare adiacente portului maritim, cuprinse între poarta 1 și poarta 1 bis (Restaurant Vraja Mării) — aproximativ 700 de autoturisme, în parcarea cuprinsă între str. Termele Romane și gardul împrejmuitor al incintei portului maritim — circa 120 de locuri, în spațiile de parcare din zona Judecătoriei Constanța (250 autoturisme) și de pe str. Traian, pe tronsonul cuprins între Judecătorie și indicatorul de acces interzis în piața Ovidiu (150 autoturisme), precum și pe prima bandă (sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane — aproximativ 300 de autoturisme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ