Ziua Marinei Române: paradă, exerciții demonstrative și jocuri marinărești

|

Marinarii au păregătit pentru astăzi, de Ziua Marinei Române, festivităţi impresionante. Zece mii de oameni sunt aşteptaţi la malul mării să asiste la parada şi exerciţiile demonstrative ale marinei militare. Veţi putea urmări întreaga desfăşurare de forţe la TVR 1, într-o ediţie specială, de la ora 9:55.

Festivitățile Forţelor Navale Române se desfășoară pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa și au început cu intonarea Imnului Național al României, Deșteaptă-te, române! și au fost trase 21 de salve de tun.

Se va oficia serviciul religios, vor fi lansate ancore de flori pe mare.

Zeul Neptun va sosi din larg, în timp ce navele vor pune în funcţiune mijloacele de semnalizare acustică. Pe digul din Portul Tomis va fi spectacolul de efecte pirotehnice pe timp de zi.

Salutul de deschidere este dat puţin înainte de ora 11 de cinci paraşutişti militari lansaţi de la înălţime, care vor purta drapelele României, NATO şi Uniunii Europene.

Şase avioane de vânătoare vor simula un atac cu bombe. Printre acestea, pentru prima dată, se vor număra şi două avioane Typhoon. Se va desfășura și un exerciţiu de combatere a imigraţiei ilegale pe mare.

Publicul va putea admira Fregata „Regele Ferdinand” și defilarea unor nave: corvetă, navă purtătoare de rachete, dragor maritim, monitor fluvial, vedetă blindată fluvială, remorcher multifuncţional şi nave de la Garda de Coastă, ISU şi ARSVOM.

În jurul orei 13:00, punctul de atracţie va fi mutat în Portul Tomis, unde se vor organiza jocuri marinăreşti.

Ziua se va încheia cu Muzica Militară a Forţelor Navale - un concert extraordinar pe faleza Cazinoului - și cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, de la ora 22.00, pe itinerariul: Vraja Mării – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ