ZIUA Z! CSM discută Legile justiției. Magistrații au cerut ”respingerea în bloc” a proiectului

| 09 noi, 09:25

CSM ia în discuţie, joi, proiectul de modificare a legilor justiţiei care a fost asumat de Parlament, acest for cerând CSM să emită până în 9 noiembrie un aviz asupra pachetului de legi.

Atât reprezentanţii procurorilor, cât şi ai judecătorilor, întruniţi în adunări generale, au cerut CSM emiterea unui aviz negativ şi ”respingerea în bloc” a proiectelor întrucât ”conţin necorelări şi lacune şi nu induc predictibilitate şi stabilitate în sistemul judiciar din România”.

Procurorii DNA spun că proiectele din Parlament au fost făcute fără ca magistraţii să fie consultaţi şi fără studii solide, unele care să arate ce efecte pot avea modificările. Mai toate prevederile importante sunt criticate.

La scurt timp după DNA, şi Parchetul General, condus de Augustin Lazăr, a venit cu o reacţie similară. Ieri, şi DIICOT a cerut respingerea proiectelor. Consiliul Superior al Magistraturii va da mâine un aviz pentru legile Justiţiei. Acesta va fi, însă, consultativ. 

Între timp, controversatele proiecte au ajuns în atenţia oficialilor europeni.  Ministrul Tudorel Toader a discutat despre legile Justiţiei cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la Bruxelles. Acesta recomandă să fie cerut un punct de vedere și de la specialiştii internaţionali. 

Ministrul a spus că e aşteptat un punct de vedere al oficialilor europeni şi pe tema pragului pentru abuzul în serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ