Zuckerberg a cerut Samsung să creeze un smartphone cu Facebook

| 18 iun, 2013

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a cerut, astăzi, celor de la Samsung să producă un smartphone cu interfaţă Facebook, în timpul unei întâlniri cu şefii grupului sud-coreean, potrivit unor surse, citate de cotidianul Korea Herald.

Zuckerberg s-a întâlnit cu mai mulţi şefi Samsung, între care şi preşedinte grupului, Shin Jong Kyun.

"Facebook vrea să devină un al doilea Google şi, cu acest plan în minte, Zuckerberg ar fi cerut Samsung să coopereze mai strâns prin lansarea unui telefon cu interfaţă Facebook", scrie publicaţia coreeană.

Samsung nu va privi probabil într-o lumină pozitivă propunerea pentru un telefon cu platformă Facebook, afirmă experţi din industrie, întrucât un astfel de acord nu ar avea valoare simbolică sau monetară.

"Samsung nu vrea să ajute la crearea unui nou Google, întrucât grupul american devine un rival formidabil pentru Samsung pe piaţa smartphone-urilor", a spus un specialist.

Google a cumpărat anul trecut producătorul de telefoane Motorola Mobility, iar analiştii aşteaptă lansarea de către companie a unui smartphone numit Moto X.

Facebook nu are nici imaginea dorită de Samsung pentru expunere la nivel global, astfel că un telefon Facebook nu ar aduce astfel de beneficii conglomeratului sud-coreean, notează Korea Herald.

Întrevederea lui Zuckerberg cu membri ai conducerii Samsung, în cadrul unei serii de întâlniri ale şefului Facebook în Coreea de Sud, a venit probabil după insistenţe din partea companiei americane, afirmă observatori din industrie, citaţi de publicaţie.

Zuckerberg nu s-a întâlnit cu şeful LG Electronics, un alt important producător de smartphone-uri. Larry Page, cofondator al Google, s-a întâlnit cu membri ai conducerii ambelor companii în timpul unei vizite în Coreea de Sud în acest an.  Înainte de vizita la sediul Samsung, Zuckerberg a fost primit de preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ