Buldogul Blaga mârâie la fostul stăpân - Băsescu să stea în banca lui… deocamdată

| 20 iun, 2014

Fuziune PNL-PDL. Dorind să rupă lesa fostului stăpân, preşedintele PDL a încercat din răsputeri să risipească orice urmă de suspiciune cu privire la o posibilă implicare a lui Traian Băsescu în noua construcţie politică dintre PNL şi PDL.

Fuziune PNL-PDL. Vasile Blaga avea înainte de alegeri aspectul unui om politic expirat. Ba mai mult, rezultatul slab înregistrat de PDL la europarlamentare părea să pună cruce definitiv carierei politice la vârf a celui supranumit “Buldogul”. Resuscitat între timp de fuziunea pusă pe nepusă masă între PNL şi democrat-liberali, preşedintele PDL a prins curaj, vorbind astăzi cu aplomb despre viitoarea construcţie politică. O construcţie care în opinia sa, se va realiza între el, PDL, Klaus Iohannis şi PNL. Precizarea nu este deloc întâmplătoare, în contextul în care există suspiciunea tot mai mare că Blaga şi Iohannis fac, în definitiv, tot jocul lui Băsescu. Totodată, remarca lui Blaga transmite indirect şi un mesaj liderilor celorlalte partide de dreapta, nevoiţi astfel să-şi pună pofta în cui în ceea ce priveşte unificarea dreptei şi desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Citește și: Iohannis - MRU, discuţii despre FUZIUNE

Încă destul de confuz, Vasile Blaga are şi acum probleme în a se raporta la Traian Băsescu. Dorind să rupă lesa fostului stăpân, preşedintele PDL a încercat din răsputeri să risipească orice urmă de suspiciune cu privire la o posibilă implicare a lui Traian Băsescu în noua construcţie politică dintre PNL şi PDL.

Preşedintele Băsescu nu face parte din această construcţie. Această construcţie este între Blaga, PDL şi Iohannis, PNL. Băsescu are un partid de suflet care este PMP (...) Nu are nicio treabă Băsescu cu această fuziune. Nu avem ce să negociem cu nimeni”, a declarat foarte sigur pe el Vasile Blaga.

“Buldogul” i-a închis astfel uşa şi Elenei Udrea, pe semne că securea războiului este departe de a fi îngropată între cei doi.

“Relaţia cu Elena Udrea nu este de niciun fel. Ei doresc să meargă singuri la alegerile prezidenţiale”, a mai precizat Blaga.

Încercând să pozeze într-un adversar cât mai redutabil al preşedintelui, Blaga s-a dat de gol atunci când a venit vorba despre invitarea sau mai bine spus, neinvitarea lui Traian Băsescu în Parlament, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului. Preşedintele PDL l-a criticat în mod aspru pe actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru decizia de a-i interzice lui Băsescu prezenţa la eveniment. De altfel, Blaga a fost unul din susţinătorii fervenţi care au cerut invitarea preşedintelui României la evenimentul aniversar.

Citește și: Blaga critică neinvitarea lui Băsescu la aniversarea Senatului

“Noi sărbătoream ieri 150 de ani de început de stat modern. Nimeni nu şi-a permis ca la asemenea momente să nu invite pe şeful statului. Nu contează ce relaţie ai avut cu şeful statului. Băsescu a fost votat de peste 5 milioane de oameni. Ar trebui să păstrezi minima decență”, a spus revoltat Vasile Blaga.

Rămâne de văzut ce se va alege cu proiectul de fuziune dintre PNL şi PDL, însă un lucru e cert : buldogul rămâne un animal docil, supus, care cu greu îşi schimbă stăpânul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ