Câte un pic, pic, pic până din PNL nu mai rămâne nimic?

| 06 iul, 2014

PNL demisii. La nici o zi de la lansarea oficială a Partidului Liberal Reformator dă către Călin Popescu Tăriceanu la Institutul de Studii Liberale din București, alți doi deputați au anunțat că părăsesc PNL pentru a se alătura noii formațiuni politice.

PNL demisii. Conștienți de faptul că PNL nu mai reprezintă valorile liberale și că a fost închinat lui Traian Băsescu de către Crin Antonescu și Klaus Iohannis, deputații Octavian Bot şi Virgil Guran s-au alăturat noii formațiuni înființate de Călin Popescu Tăriceanu. "În momentul actual Partidul Naţional Liberal este în derivă şi, după cum ştim, un vas aflat în derivă are nevoie de un comandant care să-l redreseze şi se pare că acest comandant este tocmai Traian Băsescu. În urmă cu câteva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta în USL alături de PSD împotriva regimului Băsescu şi iată că de ceva timp PNL vrea să se unească cu regimul Băsescu, pentru că regimul Băsescu înseamnă PDL, nicidecum Partidul Mişcarea Populară. Or, această ambiguitate, această schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte gravă", a declarat deputatul Octavian Bot.

Citeşte şi: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. Efectul politic uriaş al mişcării Tăriceanu asupra PNL

Cei doi deputați liberali se alătură celor 19 parlamentari care l-au urmat deja pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a clădi o nouă formațiune politică care să reprezinte mai departe valorile liberalismului în România. Deși inițial 12 deputaţi PNL şi-au anunțat demisia din partid, Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Viorel Palașcă, Ioan Cupă, Andrei Gerea, Sorin Teju, Ioan Viorel Teodorescu, Mihai Stănişoară, Daniel Chiţoiu, Nicu Marcu, Gheorghe Mirel Taloş şi Radu Stroe, ulterior acestora li s-au adăugat încă 7. Până la venirea celor doi noi deputați, numărul total al parlamentarilor care s-au alăturat președintelui senatului era de 19. Acum, noul partid este format deja din 21 de parlamentari iar alți 11 sunt așteptați să se alăture PLR.

Plecarea tot mai multor parlamentari din PNL reprezintă un semnal clar că formațiunea este în pragul disoluţiei. Primele semne ale dezastrului au început din momentul în care Crin Antonescu a hotărât, din interese electorale de moment, să părăsească USL în speranța că își va putea relansa candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Doar că socoteala s-a dovedit a fi greşită. Imediat ce PNL a părăsit USL, partidul și Crin Antonescu au început să se înscrie pe un trend de scădere în încrederea și intenția de vot a populației. Alegerile europarlamentare au arătat liberalilor proporțiile dezastrului, PNL reușind să strângă doar 15% din voturi. Chiar dacă românii i-au transmis lui Crin Antonescu un semnal clar că nu sunt de acord cu schimbarea orientării strategice a partidului, fostul lider liberal s-a încăpățânat în decizia sa, ducând PNL pe un drum al pierzaniei prin colaborarea cu PDL și părăsirea ALDE.

Citeşte şi: Cine mai pleacă din PNL-ul băsist

PNL congres. Organizarea la sfârșitul săptămânii trecute a unui Congres de către PNL a consființit renunțarea la valorile liberale și alăturarea la Partidul Popular European, în ciuda adoptării unui statut ce stabilește că „întreaga denumire, identitatea, tradiţia şi unitatea sunt valori imuabile ale Partidului Naţional Liberal”. Totodată, Congresul PNL nu a rezolvat cu nimic din criza prin care trece partidul, ba mai mult, a agravat-o. Mulți parlamentari au anunțat crearea unei noi formațiuni care să perpetueze pe mai departe valorile liberale, iar partidul nu și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale. Ceea ce a mai rămas încă din PNL este fracturat în două tabere, una adunată în jurul noului președinte al formațiunii, Klaus Iohannis și cealaltă concentrată în jurul lui Crin Antonescu.

Căderea abruptă a PNL în ochii electoratului va face ca acestă formațiune politică cu o istorie de 139 de ani să aibă soarta PNȚCD-ului. Principalul beneficiar al direcției în care se îndreaptă formațiunea de dreapta va fi noul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu care pe zi ce trece atrage din ce în ce mai mulți parlamentari PNL și care în cel mai scurt timp va deveni o voce a liberalismului din ce în ce mai puternică pe scena politică românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
Ghita
Tariceanu "prezidentiabil"!
Salut primul comentariu, si sunt fericit ca postarile mele deranjeaza derbedei! Cat despre Tariceanu, cu tot ajutorul francmasoneriei, a facut si de data asta un kkt, mai bine zis , a facut Partidul Unic al Liberalilor Adevarati, a luat "sigla partidului" in gura, si pe masura ce i se suia sperma la cerebel, i s-a facut de a candida la Presedentie! De fapt noi in Alba, am mai cunoscut si alti "prezidentiabili", pe magraonul Bumbu, si daca va mai amintiti, pe Florin Mihai Neahorneac, vejnic candidat la Presedentie, si la Primaria Capitalei! Acesta afisa condamnarea de 11 ani de inchisoare din timpul lui Ceausescu, ca pe o condamnare politica, cum face acum Nastase! "Politica" lui Neahorneac, a fost ca frecventa vecinatatea Restaurantului "Ariesul", din Alba-Iulia, de unde contracta clienti pentru nevastasa! De fapt si cand a fost arestat, nevasta lui Neahorneac, "muncea " cu un client in patul conjugal, iar Neahorneac se masturba in baie! Asa ii la noi la romani, ca la nimeni, toti psihopatii si derbedei, candideaza la presedentie!
06 iul, 2014
elena pizdela
multa muie ghita
Câte un pic, pic, pic,. pana-ti umplem gura cu cacat ...
cacaciosii anonimi ai lui ghita o sug iarasi
07 iul, 2014
Max
Usor boala ca darami biserica! Asa sunteti toti bashistii, spurcati la gura si prosti!
06 iul, 2014
viorel
NOI SUNTEM ROMÂNI
CU CÂT SUNT MAI MULTE PARTIDE CU ATÂT DEMOCRAŢIA-I MAI CLARĂ . NU POATE BĂSESCU SĂ LE DIRIJEZE PE TOATE ...DAR EL DEOCAMDATĂ ARE TREABĂ CU JUSTIŢIA ŞI CU STATUL DE DREPT .....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ