În public se atacă, pe la spate joaca împreună. O nouă dovadă a colaborării PNL-PDL-Băsescu

| 04 iul, 2014

După eşecul fuziunii, partidele din zona dreptei au realizat că probabil cel mai uşor mijloc avut la dispoziţie prin care pot să rămână vizibile este să mizeze pe Traian Băsescu. Dacă această strategie este premeditată de liderii PNL şi PDL, dreapta din România este compromisă definitiv.

În ciuda declaraţiilor războinice făcute de liderii PDL şi PNL la adresa lui Traian Băsescu, iniţierea moţiunii simple pe justiţie de către liberali şi liberal-democraţi demonstrează că de fapt între cele două părţi există o bună colaborare.

De altfel, iniţierea unei moţiuni simple pe justiţie de către PNL şi PDL reprezintă doar o tentativă eşuată prin care cele două formaţiuni politice încearcă să acopere eşecul fuziunii. Până la Congresul PNL, liderii liberali şi democrat-liberali au marşat pe fuziune, dând chiar ca termen limită pentru realizarea acesteia ziua 1 august. Cu toate acestea, fuziunea dintre cele două partide nu va mai avea loc, fiind astfel dovada supremă a incapacităţii opoziţiei de a elabora un proiect viabil. Ca urmare a acestui eşec, Traian Băsescu a fost repoziţionat pe scena politică şi a devint astfel principala voce a zonei de dreapta.

În aceste zile suntem martorii reînnodării unei legături mai vechi între cele două partide şi şeful statului. Cea mai bună dovadă a acestei stări de fapt o constituie moţiunea simplă care coincide până la virgulă cu discursul lui Traian Băsescu despre justiţie şi statul de drept. De altfel, moţiunea reprezintă preluarea integrală a mesajelor din trecut şi până astăzi ale lui Traian Băsescu în care acesta critică PSD şi a cabinetul condus de Victor Ponta. În acest fel, PDL şi PNL arată întregii ţări că Traian Băsescu este cel care coordonează noua alianţă de pe zona de dreapta.

Iniţiatorii moţiunii acuză guvernul de subordonarea justiţiei şi subminarea luptei anticorupţie prin numirile făcute în cadrul DNA. Acelaşi mesaj a fost emis din nou şi de Traian Băsescu cu ocazia dezbaterii organizate de Fundaţia Mişcarea Populară unde a acuzat că justiţia este ţintă a puterii. „Este clar că ținta viitoare poate fi puterea judecătorească, în așa fel încât ea să poată fi trecută sub control politic, așa cum își dorea premierul acum câteva luni, în declarații, vorbind despre punerea sub control politic a DNA-ului”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

După eşecul fuziunii, partidele din zona dreptei au realizat că probabil cel mai uşor mijloc avut la dispoziţie prin care pot să rămână vizibile este să mizeze pe Traian Băsescu. Dacă această strategie este premeditată de liderii PNL şi PDL, dreapta din România este compromisă definitiv. Ceea ce este şi mai grav este faptul că dreapta vine în faţa românilor cu un politician depăşit pe care românii nu îl mai doresc în loc să se prezinte cu lideri noi care să elaboreze un proiect viabil pentru România.

În ciuda întregii dinamici din ultima vreme de pe zona dreptei, această parte a scenei politice este mai dezbinată ca niciodată şi nu poate fi o alternativă la actuala putere. Colaborarea PDL şi a PNL cu Traian Băsescu îi permite acestuia să acţioneze de pe poziţii de forţă, fiind cel care va dicta pe eşicherul de dreapta. Astfel, chiar dacă Traian Băsescu nu va mai candida, liberalii şi  democrat-liberalii fac în aşa fel încât şeful statului să îşi ducă la bun sfârşit planul de a avea un cuvânt important de spus la alegerile din toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
Chiorul i_a furat mintile lui antonel
INTRE CELE TREI PĂRTI ESTE O COLABORARE BUNĂ DAR NU SE DAU PE FAŢĂ .....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ