PMP organizează duminică un “marș funerar”

| 05 iul, 2014

PMP miting. După ce joi Traian Băsescu și oastea sa de strânsură adunată în PMP au comemorat doi ani de la suspendare, popularii au anunțat că au de gând să organizeze în București un marș ”de susținere a statului de drept”.

PMP miting. Prin manifestarea de duminică, Traian Băsescu și PMP încearcă să extindă conferința de joi printr-un eveniment care să atragă susținerea românilor într-un moment în care președintele are mari probleme de credibilitate. De altfel, evenimentul public de duminică nu constituie decât o mișcare de imagine prin care Traian Băsescu încearcă a nu știu câta oară să pozeze în cavalerul dreptății, într-un moment în care asupra anturajului său planează suspiciuni de corupție. Astfel, marșul nu este astfel decât o tentativă nereuşită de a obtura scandalul de trafic de influență în care este implicat fratele său.

Citește și: Să râdem cu Elena Udrea. Ultima perlă - Băsescu ar putea deveni preşedintele PMP!

Totodată, marșul organizat de populari este și un eveniment artificial care se cere a atrage susținere electorală pe o temă inexistentă. De altfel, oamenii fideli președintelui încearcă să intoxice publicului prin subiecte false și alarmiste care nu au nicio legătură cu realitatea factuală. Crearea unor subiecte artificiale este de altfel specialitatea oamenilor adunați în jurul lui Traian Băsescu și nu este prima dată când recurg la astfel de strategii murdare.

Populism. Ultima dată când popularii au încercat să îi manipuleze pe români a fost în luna martie când au eșuat lamentabil în tentativa lor de a decredibiliza guvernul condus de Victor Ponta. La acea vreme, încercând să se folosească în termeni populiști de introducerea accizei de 7 eurocenți pe carburanți, popularii au organizat o serie de evenimente cu susținerea lui Traian Băsescu. Deși popularii au anunțat prezența a mii de oameni, întreaga campanie de denigrare a guvernului a început printr-un protest la care au participat câțiva gură cască. În ciuda eșecului cu mișcarea de protest, PMP-iștii și-au continuat campania furibundă prin strângerea de semnături pentru o petiție pe care ulterior au depus-o la guvern. În urma verificărilor Corpului de Control s-a dovedit că din cele 300.000 de semnături, 200.000 nu puteau fi identificate, conțineau date false sau aparțineau unor persoane decedate.

Citește și: Elena Udrea: Aş vota din nou cu Traian Băsescu dacă ar candida

Politicieni compromiși. Ceea ce popularii și Traian Băsescu nu înțeleg este că românii îi văd ca pe niște oameni politici compromiși, în ciuda oricăror artificii de imagine ar încerca să facă de dragul popularității. Șeful statului a riscat chiar și o eventuală nouă suspendare în campania electorală pentru Parlamentul European în încercarea sa de a se transforma într-un vehicul electoral pentru PMP pentru a atrage cât mai multe voturi pentru noua formațiune. S-a văzut că deși popularii sperau să adune peste 10% din voturi, chiar să depășeacă PDL, cu chiu cu vai au luat 6%. De data aceasta, Traian Băsescu încearcă aceeași strategie și pentru alegerile prezidențiale însă PMP nu are nicio șansă să reprezinte o formațiune politică credibilă. Eforturile PMP de a poza într-un partid nou cu oameni noi este în zadar căci românii au văzut că noul partid este doar un PDL cu alt nume și format din aceeași politicieni compromiși. Politicieni care prosperau împreună cu clientela de partid, în timp ce o țară întreagă era supusă unor drastice măsuri de austeritate.

Citește și: Elena Udrea candidat. Elena Udrea revine în cursa pentru preşedinţia României


Prin organizarea unui nou protest popularii și șeful lor de la Cotroceni nu realizează că impactul va fi aproape nul. Mitingul de duminică se va bucura de același ”succes” și cel din luna martie, dacă nu chiar mai rău. Dacă atunci au reușit să sperie câțiva oameni cu privire la ”catastrofa” care îi paște dacă combustibilii se vor scumpi cu 7 eurocenți, de data aceasta liderii popularii se vor trezi singuri prin oraș la un marș funebru care să comemoreze soarta propriului partid și a lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
marika
manevre
poate o sa stranga pe "intelectualii"de cafenea abonati la banii tarii,pe oamenii vamesului blaga si alte specimene dornice sa castige un ban! Pana una-alta Udrea sa ne spuna cum de are atata avere si ce a facut in anii lipsa din CV! Cine face manevra? Basescu Udrea ca sa acopere mizeria fratelui? Basescu care coordoneaza justitia si da ordinele din scaunul prezidential? Udrea care nu e atinsa de niciun organ al statului si doar sunt destule de spus in ministeriatul ei? Ei vorbesc de democratie? De statul de drept? Ei sa ne spuna cum de au faurit in Romania " STatul de drepti"! Rusine romani daca iesiti si va uitati in gurile mirositoare ale perechii basescu-udrea!
06 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
PIRATUL DEFUNCT
DE CE FUNERAR .. A DAT ORTUL POPII CINEVA DE LA COTROCENI???SĂ FIE INTR-UN CEAS BUN!!!!
06 iul, 2014
Emil
Sa inteleg ca isi organizeaza propria inmormantare? Sa fie cu nororc!
06 iul, 2014
Cristea Ionica
Parastas .
Unde si cand are loc parastasul dupa inmormantare ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ