Cel mai celebru publicitar, despre Klaus Iohannis: Măsoară de șapte ori și taie o dată

| 06 apr, 09:53

În primele 100 de zile, a avut o prezenţă "discretă", dar, cu timpul, trebuie să schimbe "politica de aşteptare" şi să devină mai vocal, însă nu "vocal asurzitor". Aceasta este părerea lui Bogdan Naumovici, care, a declarat pentru România TV, că metoda de a transmite mesaje pe Facebook este una prin care politicienii nu-şi asumă complet poziţia şi o folosesc ca să spună ce au în cap.

Bogdan Naumovici a comentat pentru RomaniaTV.net strategia de comunicare a preşedintelui Klaus Iohannis şi preferinţa acestuia de a posta pe pagina sa oficială de Facebook în locul unei comunicări oficiale.

"Cred că este o metodă de a nu-ţi asuma complet declaraţia sau poziţia. Spui ce ai în cap dar fără să ţi-o asumi suficient de puternic cum ai facea-o când ai da o declaraţie oficială. E o metodă relativ nouă... Aceste metode sunt la jumătate între o poziţie oficială şi nicio poziţie. Politicienii le folosesc ca să spună ce au în cap dar să nu aibă greutatea diplomatică a unei poziţii oficiale", a spus Bogdan Naumovici.

Citește și:  Nicuşor Dan, despre Klaus Iohannis la 100 de zile de mandat: A ajuns să conteze doar în PNL

Naumovici susţine însă că "este prea devreme să punem sentinţe", în contextul în care au existat critici faţă de modul de comunicare al noului preşedinte.

"Procesul se judecă, ca să zicem aşa. E devreme. Cred că prin comparaţie cu fostul preşedinte care era vocal, lumea are pretenţia de a fi mai jucător decât este, sau mai puţin vocal decât este. Este un job nou pentru el. De la funcţia de primar din Sibiu, nici măcar de la vârful politicii mari din România, să fii preşedintele ţării, cu tot ce înseamnă asta, angajamente externe, sau situaţia politică internă. E o perioadă firească de acomodare, nu ştiu dacă pentru asta îţi ajung trei luni sau ai nevoie de 6 luni. Îmi imaginez că dacă are puţină inteligenţă şi nu-l suspectez că n-are, măsoară de 7 ori şi taie o dată", a spus Naumovici.

Totuşi, el crede că Iohannis ar trebui, cu timpul, să-şi schimbe strategia de comunicare pentru a deveni mai vocal, însă nu "vocal asurzitor".

"Ar trebui să fie mai prezent. Dar asta cred că se va întâmpla cu timpul. E doar o problemă de timing, când devine vocal. Lumea vrea să devină vocal devreme. El cu siguranţă trebuie să devină vocal şi nu vocal asurzitor, să aibă poziţii ferme legate de lucruri acute pentru populaţia României. Trebuie să aibă poziţii ferme şi publice. Trebuie să se schimbe politica de aşteptare şi de rezervare de acum.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ