Crin Antonescu: "Pe Victor Ponta l-a lovit trenul!"

| 16 dec, 2014

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat că Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din fruntea Guvernului, dar că dacă ar demisiona nu ar mai reprezenta nimic pentru sistemul politic românesc. În opinia fostulul şef PNL şi copreşedinte USL, Victor Ponta "nu a pierdut alegerile din cauza diasporei, şi a reverberaţiilor în ţară a acestei întâmplări".

"Ponta ar trebui să-şi dea demisia pentru că a pierdut alegerile într-un mod neaşteptat şi atât de clar. (...) Şansa de relansare pentru Victor Ponta sub şocul acestui rezultat, pe domnul Ponta l-a lovit trenul, a fost un şoc, nu se aştepta, şi sigur că şocul acesta îţi pune problema. Nu îşi poate demisia, pentru că e domnul Ponta, are majoritatea pe care o are", a declarat Crin Antonescu, pentru gandul.info.

Citeşte şi:  ATAC fără PRECEDENT la Iohannis: Este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte

Cu toate acestea, Antonescu l-a criticat pe fostul său partener pentru că nu a fost capabil să reformeze PSD.

"Domnul Ponta dacă nu are această funcţie înseamnă prea puţin, acesta este locul lui în sistemul politic românesc. Dacă nu a putut transforma PSD într-un vehicul pentru un proiect, atunci PSD l-a condamnat pe Ponta la condiţia de om care nu poate demisia, dacă nu e prim-ministru nu are nicio şansă să revină. Încercarea de a se păstra într-o poziţie în care e vulnerabil, încasează, nu îi prinde bine. Demisia pentru un om foarte tânăr, drept răspuns. Domnul Ponta e orgolios spre arogant de a simula această umilinţă, de a fi prietenos cu opoziţia, totul ca să încerce să dea un răspuns acestui fenomen, ce s-a întâmplat la 16 noiembrie. Primul răspuns ar fi fost o demisie, dacă domnul Ponta nu ar fi fost cel care e, în PSD-ul care e", mai spune Antonescu.

În opinia fostulul şef PNL şi copreşedinte USL, Victor Ponta "nu a pierdut alegerile din cauza diasporei, şi a reverberaţiilor în ţară a acestei întâmplări".

"A fost un catalizator, un detonator. Domnul Ponta a pierdut şi dincolo de tristeţea pe care o acord destinului fostului meu asociat e că în România există un milion, două de oameni noi ca alegători, rari ca alegători, care nu mai înghit tot felul de lucruri care s-au petrecut în demagogia politică. Domnul Teodorescu, profesorul Bogdan Teodorescu, Sultănescu şi domnul Ghiţă şi domnul Gândea au făcut o campanie pe stil vechi, România trecuse pe stil nou pe calendar. (...) Măgăria cu bileţelele cum taie Iohannis pensiile, eficace în anii 90, până la atacurile cu doză personală, au creat contraefect. Problema din diaspora nu a fost inventată pentru că nu se apucă cineva să convingă oameni din ţări libere să vină la vot. Această întâmplare îţi e preluată şi amplificată", a mai spus Crin Antonescu, în opinia căruia Ponta "putea fi salvat dacă avea o mentalitate de om tânăr".

"A fost acuzat că într-un dialog cu Iohannis a spus că dreptul la vot e o lozincă. Sunt tentat să cred că nu a vrut să o spună în sensul rău. Dacă avea într-adevăr în sânge respectul acesta pentru dreptul acesta al omului, de a vota, dacă avea cultul dreptului la vot, nu ar fi trebuit să fie un scandal de campanie. Pur şi simplu văzând că nişte compatrioţi nu pot vota, te pui în situaţie, cum ar fi dacă eu Victor Ponta sunt în gară la Paris, mă duc la ambasadă şi nu pot să-i trag una lui Iliescu. Trebuia să se gândească cum să facă pentru ca oamenii aceia să poată vota", a continuat Antonescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 20:26
Gusty
.....prostu' ponta a pierdut din cauza abjectului ion iliescu......s-a fotografiat cu criminalul abject iliescu ......l-a pupat în bot pe abjectul puturos iliescu........i'a fost fatal.........dacã ar fi vrut cu adevãrat sã câshtige trebuia sã-l spintece în public pe abjectul ili'escu.......sã-i scoatã matzele afarã shi sã le arunce la maidanezii din bucureshti.......trebuia sã-l decapiteze exemplar ....sã scuipe pe mãruntaiele lui scoase din burdihanu' de jidov împutzit........trebuia sã-l mãcelãrescã în bucãtzi mai mici de juma' de kil........dar este timp pentru asta ..........sfârshitul criminalului abject ili'escu va fi mult mai urât........este "SCRIS".......nu uitã ROMÂNII........
17 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
17 dec, 2014
tyrex
Pe tine te-a lovit tuberculoza si paranoia dobitocule, tu care ai distrus cu imbecilitatea si cretinismul tau si USL-ul si PNL-ul. Esti o zdreanta , o jigodie cum rar s-a mai vazut , un cadavru care pute urat si care trebuia ingropat de mult. Dispari otreapa drakului ca nu mai esti decit un vierme de latrina.
17 dec, 2014
EU N Bunul
Nimicuri
Acelasi comentariu s-ar potrivi si pentru Plagiatorul tau doctor. Ar fi mai bine sa se ia amandoi de manute si sa se duca, sa se duca, sa se ...
22 feb, 20:30
Gusty
.....ADEVÃRAT ai grãit TYREX.........mã bucur cã mai existã OAMENI care scuipã gunoaiele politice........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ